likeBalaton.hu | 2021.05.14. 15:49
Már mobilapplikációval is igazolhatjuk a védettségünket!
Nagy segítség ez azoknak, akik nem kapták meg az oltás után a védettségi kártyájukat. Akinek azonban nem oltás, hanem betegség utáni védettsége van, annak csak a plasztikkártya lehet megoldás, erre ugyanis nem jó az applikáció.

Elkészült a védettséget igazoló mobilos alkalmazás, és a Google Playen és az App Store-ban is megtalálható. A mobiltelefonos applikációval is igazolhatjuk, hogy megkaptuk a covid-19 elleni oltást. Az alkalmazás oltás beadatását, az alkalmazás az oltott nevét, tajszámát, az oltás idejét, a fertőzéssel szembeni védettség tényét vagy annak a hiányát is megjeleníti.

A felhasználóknak az első használat előtt az EESZT-ben ügyfélkapu segítségével kell regisztrálni, ami során egy hat jegyű PIN-kódot is meg kell adniuk, amivel a későbbiek során beléphetnek majd az alkalmazásba.

Továbbá a regisztrációhoz szükséges a QR-kód beolvasáshoz engedélyezni a készülék kamerájához történő hozzáférést.

Az alkalmazást keresgélés nélkül is el lehet érni az alábbi linken: eeszt.gov.hu/hu/mobilalkalmazasok . Továbbá a lakossági portálon részletes tájékoztatást adtak az alkalmazás használatához és a regisztrációról is.

 

 

 

Nyitókép:shutterstock
Forrás: borsonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva