2018.11.09. 15:00
Márton napi programajánló
Márton napi hagyományőrző események egész hétvégén a Balaton körül. Szent Márton és az újbor tiszteletére megrendezett programokkal, gasztronómiai ínyencségekkel, libalakomákkal várják az érdeklődőket.

Szent Márton nap Szőlősgyörökön

Hagyományos felvonulás, boráldás és borkóstoló Szőlősgyörökön. Nem maradhat ki a szokásos programok közül a hordó csapra verése, pogácsa-, kuglóf- és borkóstoló.

 

Három napos Márton napi Hegymenet

Márton nap alkalmából megmásszuk a hegyet liba-vacsora és újborok után kutatva. Újra egy olyan program, ami egész hétvégére témát ad. Most 6 csopaki és paloznaki hely fogott össze: a helyek gyalog bejárhatók, mindenhol a Márton nap jegyében az újborok és a liba-ételek kerülnek a középpontba.

 

Márton napi libanapok Balatonlellén és Balatonbogláron

Novemberben már le lehet vágni a tömött libát, ezért a Márton-napi ételek jellemzően libafogások, így például libaleves, libasült párolt káposztával és zsemle- vagy burgonyagombóccal, mert a rigmus szerint: „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”.

 

Márton nap Gyenesdiáson

Közös zenés vacsorára készülnek a szervezők Márton napi libapecsenyével és újborral. A kötetlen beszélgetések és kóstolók után a HARANGLÁB népzenei együttes gondoskodik a jó hangulatról. A rendezvény batyus jellegű, süteményt és italokat szívesen fogadnak a résztvevőktől.

 

Libára Hangolva

A Tarányi Pince leendő séfje, Zsiros Csaba különleges libás menüsorát a Nyári Pince új- és óborai, illetve a Magyarhang zenekar dalai kísérik majd.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva