2018.08.08. 16:00
Megemelnék a magyar tenger vízszintjét
Száztíz centiméterről százhúszra emelnék a Balaton vízszintjét – erről tartottak közmeghallgatást hat tóparti településen.

Hat balatoni telen köztük Fonyódon, Balatonföldváron és Siófokon tartott közmeghallgatást a Veszprémi Járási Hivatal az Országos Vízügyi Igazgatóság projektje keretében a Balaton vízszintjével kapcsolatban. Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében készítettek környezeti hatástanulmányt, amely a vízszint jelenlegi 110 centiméterről 120-ra történő emelését vizsgálta. A tanulmány készítői nem találtak környezetvédelmi szempontból kizáró okot.

A közmeghallgatásokon mérsékelt volt az érdeklődés, melyet a szervezők a hatástanulmány hosszú mivoltával magyaráznak. A Nők Balatonért Egyesület üdvözölte a környezetvédelmi tanulmány eredményét. Az egyesület elsőként javasolta már a kétezres évek elején a magasabb szabályozási szintet. A civilek azt szorgalmazták, hogy betonműtárgyak építése helyett hagyják meg a természet önszabályozó mechanizmusának működését.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva