2018.09.12. 11:13
Megerősítik a közbiztonságot Badacsonyban
Nem lehet alkoholt inni közterületen és kamerákat is elhelyeznek Badacsonyban, egyebek között erről hozott határozatot a testület rendkívüli ülésén, amit valamennyi képviselő megszavazott.

Az ülésen határozatot hoztak a „Közbiztonsági kockázat csökkentéséről”, ahol elhangzott, a testület megrendüléssel értesült egy badacsonyi parkolóban történt példátlan halálesetről, mely 2018. szeptember 8-án hajnalban egy verekedésnél történt. Badacsonytomaj képviselői őszinte részvétüket fejezték ki az áldozat hozzátartozóinak. Kiemelték, a testület az ügyben a direkt felelősségét nem érzi. Szeretnék megismerni a rendőrségi vizsgálat eredményét, amelynek megállapításait munkájukban figyelembe veszik.
A képviselő-testület a vizsgálat lezárásáig a település közbiztonsága fokozásáért intézkedéseket hozott. Eszerint állandó rendőri felügyeletet terveznek Badacsony központi részén. Felülvizsgálják a csendrendeletet. Javasolják önálló közterület-felügyeleti iroda létrehozását, illetve a közterületen történő alkoholfogyasztás megtiltását, amelynek előkészítésére felkérték a jegyzőt. Javasolták továbbá kamerarendszer kiépítését Badacsony, illetve Badacsonytomaj központjában. Elismerő oklevél kitüntetésre javasolták a biztonsági céget (a cég vezetője és egyik embere tartotta fel a menekülő gyanúsítottakat, egy másik megkezdte a megvert férfi újraélesztését a rendőrök, illetve a mentők érkezéséig – a szerk.)

forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva