vitorlazasmagazin.hu | 2020.11.12. 17:00
Nincs több verseny, kikötőzár jön
Nem lesz több verseny a Balatonon és a kikötőket is be kell zárni – ez derül ki a Magyar Vitorlás Szövetség állásfoglalásából, amelyet a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggésben kedden bejelentett új kormányintézkedések értelmezésével kapcsolatban adtak ki.

Értelmezte a 484/2020. (XI. 10.) a COVID-19 járvány okán alkalmazandó újabb védelmi intézkedéseket tartalmazó kormányrendeletet a Magyar Vitorlás Szövetség. A következőkre jutottak: „Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett. A vonatkozó jogszabályok szerint versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak. A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat, állatkerteket és korcsolyapályákat” – írja a vitorlazasmagazin.hu.

„Tilos – a 6. § szerinti kivétellel – rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, illetve tartani.”

A Magyar Vitorlás Szövetség egyeztetett a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal mely alapján az alábbi tájékoztatást adjuk:

Vitorlázni, egyedül(!) a kijárási tilalmat nem érintő időszakban nem tilos.
Versenyengedéllyel rendelkező sportolók edzésmunkája továbbra is folytatható.
Vitorlás versenyek szervezése tilos! BVRK versenyekre engedélyt egyelőre nem ad ki. Az idei Mikulás Kupa verseny elmarad.
Ugyanakkor:

A kikötők nem közforgalmi sport, kedvtelési része „szabadidős létesítménynek” minősül, így a mai naptól be kell azokat zárni! A kikötőkben kizárólag a munkát végző személyzet tartózkodhat, így kikötőkbe sem kedvtelési-, sem szervezett edzésmunka céljából nem szabad belépni.
Az MVSZ kéri a kikötőüzemeltetőket, hogy kikötők nem közforgalmi részének bezárásáról azonnali hatállyal intézkedni szíveskedjenek és 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet értelmezéséről, valamint az általuk kialakított szabályokról mihamarabb tájékoztassák a bérlőket, sportolókat.

Tekintettel arra, hogy a hajók téliesítése több kikötőben folyamatban van, javasolják a kikötőüzemeltetőknek, hogy a szervezett és kontrollált munkavégzés szabályait rögzítsék, és ennek megfelelően engedjenek be a kikötő terültére hajótulajdonosokat és/vagy a munkát elvégző szakembereket.

Javasolják továbbá, hogy a tagszervezetek a szervezett edzésmunkát függesszék fel, amennyiben az edző kollégák mégis szervezett edzést kívánnak tartani, azt a kormányrendelet és klubjuk szabályzatainak maximális figyelembevételével és a legnagyobb elővigyázatossággal tegyék.

Fotó: freeimages.com

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva