MTI | 2018.09.13. 20:00
Nőtt a vendégéjszakák száma
A Balatoni régióban a magasabb átlagárakkal a tavalyinál - az esős, hideg időjárás miatt - alacsonyabb kereslet ellenére is nőtt az egy kiadható szobára jutó szobaárbevétel (Revpar) júliusban, és ezzel az összes bevétel is felülmúlta a tavaly júliusit. Ugyanakkor az első hét hónap összesített adatai alapján a bruttó átlagár a tavalyi szinten van, így nem volt jelentős szobaár-emelkedés a régióban.

Júliusban a külföldi vendégéjszakák számának növekedése miatt erősödött a magyar szállodák iránti kereslet – közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ).

A szállodák összes árbevétele az év hetedik hónapjában országos szinten 2 százalékkal, Balatonon 8,4 százalékkal, a fővároson kívüli hotelekben 9,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, míg Budapesten 6,7 százalékkal elmaradt attól. Az év első hét hónapjában, 2017 hasonló időszakához viszonyítva, országo

A hétfőn kihirdetett Kisfaludy szálláshely-fejlesztési konstrukció nyertes pályázataival 2019 nyarára várhatóan jó néhány szálláshely megújul a Balaton környékén, Sopronban, a Fertő tó környékén, valamint a Tokaj, Felső-Tisza kiemelt turisztikai úti céljain.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva