2018.08.03. 21:43
Táncoló és beszélő papagájok
Ahány papagáj, annyiféle egyéniség – mondja Németh Nelli, aki több, mint 130 állattal él egy fedél alatt, és ebből 129-et lehet látni Balatonbogláron a hobbiállat kiállításon.

A kiállításon madárpókot, kígyókat, mókusokat, degukat és még sok más kisállatot is megnézhetnek az érdeklődők.

– Apukám nagyon szerette az állatokat – meséli Nelli – és sok állatot tartott. Nekem kisgyerekként természetes volt, hogy kígyókat és madárpókokat tartunk otthon, ebben nőttem fel. Valószínűleg tőle örököltem az állatszeretetemet.

A fantasztikus állatgyűjteménnyel járja az országot a monori lány, évente három kiállítást rendez. Nelli elmondta, hogy az állatok mindennapos foglalkozást igényelnek, ezért gyakorlatilag neki ez a munkája, másra nem nagyon marad ideje. A legtöbb állat szinte családtagnak számít, és mindegyik külön személyiség, van amelyik egészen különleges.

Két kedvenc madara Denisz és Bella. Mindkettő arapapagáj, vele élnek, a szobában szabadon vannak és szobatiszták. Gyakran előfordul, hogy belefekszenek Nelli ölébe.

Bingónak elég jó a beszélőkéje, de Nelli szerint inkább csak férfiakkal áll szóba.

Valamelyik papagáj kész táncos.

A kiállításon deguk is vannak, akik közül az egyiket meg is lehetett simogatni. Mint kiderült ez az egyik legjobban szelidíthető rágcsáló fajta.

A gabonasikló elég népszerű állat, sokan tartják otthonukban.

Ez a papagáj nagyon szeret szerepelni, előszeretettel szórakoztatja a látogatókat.

A hobbiállat kiállítást még augusztus 26-ig lehet megtekinteni. Részletes infromációk itt.

Szöveg és képanyag: Fenyő Zsuzsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva