2019.01.19. 07:00
Tengervizes medence is épül Zalakaroson
A Zalakarosi Fürdő több mint 60 éves múltja során alig akadt olyan év, amikor ne fejlesztette volna szolgáltatásait. A sort a több mint 25 éves gyógycentrum kupolás medenceterének teljes körű rekonstrukciójával folytatják. Sós vizű medencével bővül, amely egy vadonatúj szaunaparkkal is gazdagodik az év végéig.

A fürdő egyik legimpozánsabb épületrésze, a gyógycentrum kupolás medencetere és a vele közvetlen kertkapcsolatban álló gyógykert mindig a fürdő egyik zászlóshajója volt. A teljes rekonstrukció során megőrzik eredeti stílusjegyeit, az épületrész egyedi atmoszféráját, formavilágát, de új tetőszerkezet épül, kicserélik a nyílászárókat, új burkolatot alakítanak ki, és megújul a fogadótér és az ahhoz tartozó vizesblokkok.

A gyógycentrummal közvetlen kapcsolatban álló gyógykertben is megújulnak a járdafelületek és a napozóterasz burkolata, de az épület vendégek által nem látható részei is teljes felújításon esnek át. Az építési munkálatok alatt a fürdő valamennyi részlege zavartalanul látogatható marad.

Fotó: zaol.hu

 

A Zalakarosi Fürdőben a gyógycentrum kupolás medencetere teljes körű rekonstrukción esik át. A fürdő 25 éves, ikonikus épületegyüttesének felújítása jó ütemben halad. A 2018 októberében kezdődött felújítás során megőrzik az épületrész egyedi atmoszféráját, formavilágát, eredeti stílusjegyeit, de új tetőszerkezet épül, kicserélik a nyílászárókat, új burkolatot alakítanak ki, és megújul a fogadótér és az ahhoz tartozó vizesblokkok is. A felújítás a gyógycentrummal közvetlen kapcsolatban álló gyógykertre is kiterjed. A tervek szerint, mindezekkel nyárra készülnek el.

A medencetérben egy sós vizű medencét fognak kialakítani, ami gyakorlatilag egy tengervizes medence lesz. Emellett februárban elkezdődik az új, exkluzív szaunavilág építése is, ami 2019 végén lesz elérhető a vendégek számára – mondta Cziráki László, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója.

A felújítás alatt a gyógycentrum medencecsarnoka és a gyógykert nem látogatható, a fürdő egyéb részlegei azonban zavartalanul működnek. Idén először a strand gyógymedencéjét télen is lehet használni.

Mindezeken túl a három csillagos fürdőhotel megújítását is nemsokára elkezdik Zalakaroson.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva