2018.09.13. 10:00
Új gyöngyszemmel gazdagodott Alsóörs
Gyönyörű időben, idilli környezetben adták át a település új gyöngyszemét, az alsóörsi kilátótér, zöldfelület, közösségi teret, mely egy sikeresen elnyert pályázat útján, két ütemben valósult meg.

– Célunk Alsóörs kapujában, népszerű turisztikai célpontok szomszédságában, a történeti ófaluhoz kapcsolódva egy pihenőhely esztétikus kialakítása volt. Fenntartható anyaghasználattal, helyi permi vöröskőből épültek a támfalak. Ez az örök panorámával rendelkező kilátótér fogadja az ideérkező látogatókat. A tervezési koncepciónak megfelelően készült a parkosítás, a növénytelepítés, az ivókút létesítése, a pihenőpadok és a távcső elhelyezése.

A park területén érzékekre ható illatos növényeket ültettek, és helyi vöröskőből készült faragványok is díszítik – hangsúlyozta beszédében Hebling Zsolt polgármester. A terület fenntartásáról az önkormányzat illetve a Településműködtetési és Községgazdálkodási Szervezet gondoskodik. A tér megközelítését parkolók és kerékpártárolók segítik, a parkolóból a térköves járdán mozgáskorlátozottak is eljuthatnak a helyszínre. Az ófalu felől egy lépcső vezet fel a kamerákkal őrzött, selfie pontként is működő térre.

Alsóörs új gyöngyszemét Hebling Zsolt polgármester és Kontrát Károly országgyűlési képviselő adta át

Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a Somlyó-hegy lábánál, egy újabb ékszerdobozzal gazdagodott Alsóörs. A kilátás gyönyörű, hiszen látni a Tihanyi-félszigetet, valamint a Balaton-part keleti öblét is. Az újabb beruházás tovább gazdagítja a települést, ráadásul megjelennek benne a helyi értékek a vöröskő és az Alsóörsöt meghatározó növényvilág. Nemcsak a fejlesztések példaértékűek a községben, hanem az a vendégszeretet, ami jellemző az itt lakókra, egyben megköszönte Bóka Istvánnak a Balaton Fejlesztési Tanács elnökének a támogatását a pályázat során.

Az ünnepi beszédek után Kálmán Csaba református lelkész megáldotta az új létesítményt, majd Hebling Zsolt polgármester és Kontrát Károly országgyűlési képviselő közösen átvágták a nemzeti színű szalagot, ezzel hivatalosan is átadva az alsóörsi kilátóteret.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva