www.heol.hu | 2018.07.02. 09:22
Vízirendőrök mentették meg Kóbor János életét
Az énekes elaludt a vitorlásában, épp hogy elkerülte az ütközést.

Az Omega frontembere a hajózás és a Balaton szerelmese. Gyermekkorában édesapja és nagyapja tanította meg vitorlázni. Évtizedek óta minden szabad idejét vízen tölti – számol be róla a Bors Online. Kóbor gyakorlott hajósnak számít, de legutóbb nem kellett ahhoz tomboló vihar, hogy bajba kerüljön. Az énekes egyedül volt a hajón, és elszunyókált.

Fotó: Bors Online

– A feleségem és a kislányom, Lé­nács­ka épp a tengerparton nyaraltak. A Forma–1-et néztem a tévében, és gondolom, elaludhattam, nem horgonyoztam le. Amikor felébredtem, a rendőrök már ott voltak. Odajöttek, és azt mondták, arra figyeltek föl, hogy a hajó furcsán mozog, irányítatlanul sodródik. A vízi élet „veszélyes üzemnek” számít, gondolom, ezért szigorúbb ott az ellenőrzés, mint az utakon. Ezzel na­gyon is egyetértek – mesélte el a portálnak Kóbor. – Ilyen esetem csak egyszer volt, azóta még jobban vigyázok, hiszen ha jön egy másik hajó, amelyiken szintén alszanak, és nem irányítja senki, akkor kivédhetetlen az ütközés, de arra biztosan felébrednék – tette hozzá.

Fotó: Bors Online

– Megnyugtató, hogy a közúton közlekedőkhöz képest sokkal magasabb a vízi eszközzel közlekedők szabálykövetési aránya – mondja a Borsnak Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ezredese. – A vízi járművekkel sokkal kevesebb a baleset – folytatja a szakember. – Ez köszönhető annak is, hogy általában többen tartózkodnak egy hajón, így ha elfárad a kapitány, át tudja adni egy arra jogosultnak a kormányt.

Az ezredes elmondta azt is, hogy viszonylag ritka eset, amikor valaki egyedül van és elalszik, a sodródó hajókat azonban kilométerekről kiszúrják a rendőrök. – A kollégák azonnal észlelik, hogy a parttól 500 méteren kívülre jutó járművek, eszközök (kis csónak, matrac, vízibicikli vagy nagyobb hajó) készakarva jutott-e oda, vagy bajban van. Ez a jármű mozgásán látszik.

Borítókép: Kóbor János énekes az Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-án.
Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva