2019.05.08. 14:00
Hivatalosan is megkezdődik a balatoni vitorlásszezon
Az évadot elindító Balatoni Évadnyitó Beflex Nagydíj rajtja előtt a hagyományoknak megfelelően ünnepség lesz, vitorlabontással és koszorúzással. 

Az évtizedes hagyományoknak megfelelően az ünnepélyes Balatoni Évadnyitóval és a tó megkoszorúzásával kezdődik a balatoni turisztikai és vitorlásszezon Balatonfüreden.

Tíz órakor Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara és a Germeringi Delegáció közös műsora, majd 11.30-kor Vitorlabontó ünnepség lesz, és az eseméyn csúcsa természetesen a délben rajtoló 2019. évi Balatoni Évadnyitó vitorlásverseny, lesz mely a szezon első, a Magyar Vitorlás Szövetség által rendezett nagyhajós regattája.

Évadnyitó pályarajz Forrás: hunsail.hu

 

A tavalyi évadnyitóra 187 hajó nevezett, összesen 850 fővel. A verseny első felében a kezdeti 3-5 csomóról gyengült a szél, majd északnyugatira fordulva frissebb lett, elérte az 5-7 csomós sebességet. A balatonfüredi célt elsőként a Team Black Jack nevű SL-33-as katamarán érte el, Roland Gaebler világszerte ismert többszörös Európa- és világbajnok vitorlázóval a kormánynál, másodikként a szintén kéttestű Opel Fifty-Fifty futott be, a harmadik pedig az egytestű Principessa lett.

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva