likeBalaton.hu | 2021.09.20. 10:00
A 360° záróhétvégéje színészekkel Alsóörsön, a Török-házban
A 360° Képzőművészet és színház programsorozat augusztusban indult Alsóörs emblematikus műemléképületében, a Török-házban. A Covid-reflexiókat bemutató kortárs fotók és festmények kiállítását szeptember 25-én tárlatvezetéssel búcsúztatják, záróprogramként pedig két színházi előadást is élvezhetnek a látogatók.

Szeptember utolsó hétvégéjén zárul a 360° Képzőművészet és színház programsorozat, amelynek az alsóörsi Török-ház adott otthont. A pandémia időszakára reflektálva huszonhat kortárs fotós és festőművész alkotása látható még a hónap végéig, a kiállítást záró tárlatvezetést Bojár Iván András művészettörténész vezeti, aki mint építészet kritikus az épület történetébe is bevezeti a látogatókat.

Szombaton 17 órától Kálloy Molnár Péter kétfelvonásos Stand up comedy-ét, Az ősembert láthatják az érdeklődők.

Az előadás egy ellenállhatatlan komédia a férfi és a nő különbözőségéről, a színész 30 különböző szerepbe bújik bele.

Lesz férj, feleség, horgász válogatott, a barátnőm barátnő barátnője, szerető- és szerelő-jelölt, de megszemélyesíti a magyar plázacicák baráti körét is.

Az ősember – Kálloy Molnár Péter stand up comedy-je

Vasárnap pedig a költészeté a főszerep, Időutazók címmel magyar költők műveiből válogat Molnár György Kaleidoszkóp díjas verszenész és Lutter Imre Wlassics, Bánffy- és Radnóti-díjas előadóművész, műsorvezető, a Magyar Kultúra Lovagja közreműködésével. Az 50 perces zenés verskalandozás évszázados távolságokban élt költők között humorosan és emberközelien vándorol szerelem, magány, irónia, humor, csend, nevetés és talány között.

Szól az élet sokszínűségéről, az ember múlandóságáról, arról, hogy a magyar költészet igazi kincsünk, amely segít megélni a pillanatokat, és képes bemutatni olyan történeteket, amik látszólag csak a mi történetünk, de hamar kiderül, hogy már évszázadokkal ezelőtt is emberek milliói éltek meg hasonlót, vagy ugyanazt.

Felsorolni is nehéz a nagy neveket, de elhozzák a klasszikusokat, többek között Adyt, Petőfit, Kosztolányit, Babitsot és Radnótit, de itt lesz Weöres Sándor, Zelk Zoltán, Örkény és Karinthy is, a kortársak közül pedig Varró Dani, Lackfi János, Tóth Krisztina és még sokan mások.

Ez a hétvége igazi kulturális csemegét ígér egy merész és rendhagyó programsorozat méltó befejezéseként.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva