Kovács Erika | 2023.10.14. 16:00
A balatoni sporthorgász-verseny az egész országot lázba hozta
Alsóörsön egész évben várják a látogatókat. Most horgászverseny vonzotta az érdeklődőket.

Az egész országból érkeztek résztvevők arra a sporthorgász-versenyre, amelyről korábban már közöltünk részleteket. Alsóörsön nyolcadik alkalommal szervezte meg a sporthorgász-versenyt az önkormányzata és a 650 tagot számláló Veszprémvidéki Horgász Egyesület (VHE) a balatoni település strandján az elmúlt hétvégén. Az eseményt – amit a főzőversennyel együtt rendeztek – rengetegen látogatták meg.

A verseny értelmében visszaengedték a kifogott halat a Balatonba

Az egész országból érkeztek résztvevők a viadalra, amelyen 12 csapat indult, 36 egyéni résztvevővel – köztük szép számmal voltak szépkorúak és fiatalok is.

Az izgalmas eseményt a hagyományoknak megfelelően Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere megnyitotta meg. A település elöljárója méltatta a 75 esztendős VHE-t, illetve azt, hogy az önkormányzat mindig is kitűnő kapcsolatban állt az egyesülettel. Ezt jelzi egyebek mellett, hogy rendre együtt szervezik meg minden évben a sok résztvevőt és érdeklődőt vonzó horgászversenyt az alsóörsi strandon.

Ezzel sokat tesznek azért is, hogy a Balatonnál ne csak a nyári szezonban, hanem egész évben kínáljanak érdekes és tartalmas, sok embert vonzó programokat.

– Immár 75 esztendős múltra tekintünk vissza. Az egyesület legemlékezetesebb eseményei között előkelő helyen áll az éves horgászverseny Alsóörsön. 650 tagot számlálunk, és köztük nem csak helybeliek és környékbeliek találhatók meg, hanem az egész országból csatlakoztak hozzánk, így többek között Budapestről, Győrből és Sopronból is.

A versenyen érvényes állami és balatoni területi jeggyel lehet részt venni, a versenyzők szektorokban foglalnak helyet a sorsolást követően, horgászni egy bottal és tetszőleges horgászmódszerrel lehet. A pergetés nem engedélyezett és horgászbotonként egy horog lehet a végszereléken.

A megakasztott hal a mérlegelésbe akkor is beleszámít, ha a szomszéd szektorába is átúszott.

A kifárasztott halat a versenyző szomszédja vagy segítőtársa is megszákolhatja, etetőanyag és élő anyagkorlátozás nincs. Bármilyen csalit lehet használni, kivéve élő halat.

Az értékelésbe minden halfaj beleszámít, grammonként egy pontot kap a versenyző.

A verseny négy órán keresztül zajlott, a halakat a versenyszabályzat szerint visszaengedték a Balatonba. Többnyire keszegeket fogtak, de akadt ponty is a versenyzők horgára. A díjakat Tatai Lajos, Szabadics Tamás és Báró Béla, Alsóörs közjegyzője adta át a résztvevőknek. Egyéniben 36-an indultak.

Első helyen végzett Herczeg Márk 3555 gramm, második Kocsis Imre 1885 gramm, harmadik Babicska Csaba 1530 gramm hallal.

A csapatversenyen tizenketten fogtak botot, közülük első helyen végzett a Katona csapat 3555 gramm, második helyen Kocsisék csapata 2585 gramm, harmadik helyen pedig a Ponty Team végzett, 2250 gramm hallal. A legnagyobb halat a herendi Herczeg Márk fogta ki, akinek egy szép ponty került a horgára. A versenyen a legjobbnak járó vándorkupát a Katona csapat vihette haza egy évre. Könyvvel jutalmazták Szabadics Tamást, aki már sok éve nagyon sokat tesz a verseny megszervezéséért. A VHE babgulyással vendégelte meg a résztvevőket, akik jóízűen fogyasztották el a finom ételt a nyárias időben, a gyönyörű strandon. 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva