2019.12.09. 17:00
Adventi kiállítás nyílt vöröskő szobrokból Alsóörsön
Magánlapidárium, azaz magánkőtár címmel Both Gábor helyi borkereskedő, amatőr kőfaragó szakrális témájú, különleges vöröskő alkotásaiból nyílt a minap kiállítás.

Egy évvel ezelőtt a virágokról és a nőkről szóló darabokat állított ki az amatőr kőfaragó művész, ám ezúttal a közelgő ünnephez, illetve adventhez kapcsolódóan elsősorban a szakrális témájú faragásaiból válogatott. A kiállítás Alsóörsön, a Carpaccio étteremben tekinthető meg.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Both Gábor a tárlatról elmondta, a mostani tárlatra magángyűjteményéből hozott el alkotásokat, amelyek például ókori vagy középkori töredékeknek tűnnek. A köveken megjelenik a szőlő, a bor is, történelmi mondanivalóba ágyazva, mert ezek a témák szintén közel állnak az alkotóhoz. Eszerint látható a vörös köveken a honfoglalás kori csodaszarvas, vagy Szent István kőszarkofágjának középső eleme, a hatszárnyú kerub. Mindemellett a kiállítás különlegessége a római szüretjelenetet bemutató faragás is, és látható egy bizánci mintájú kereszt szőlőmintával és Jézus áldó kezével. A különleges köveket az étterem nyitott helyiségében, természetes környezetben lehet megtekinteni december végéig.

Forrás: veol.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva