veol.hu/Szendi Péter | 2021.02.10. 12:00
Alsóörsön javában szervezik a nyári programokat
Az idei tél a szokásosnál is csendesebb a Balaton-parton a koronavírus-járvány miatt. November óta nem jöhetnek a tóhoz turisták, nem lehetnek nyitva vendéglátóhelyek, és legalább március 1-jéig ez így is marad. Pataki Júlia, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület TDM-menedzsere bizakodó a jövőt illetően.

– Akik vendéglátásból vagy szálláshely-szolgáltatásból élnek, netán rendezvények szervezéséből teremtették meg eddig a napi betevőt, egyre kétségbeesettebbek, hiszen nem látni még a fényt az alag­út végén. A családi vállalkozások, kisebb cégek igazán nehéz helyzetben vannak, hiszen kevesen rendelkeznek – tavaszi felmérésünk alapján a vállalkozások mintegy tíz százaléka – olyan tartalékkal, amelyből szükség esetén több mint féléves bevétel nélküli működést is tudnak finanszírozni – kezdi Pataki Júlia, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület TDM-menedzsere.

Alsóörsön a kikötőnél van egy szelfipont
Fotó: Szücs Ildikó

A jelenlegi információk alapján arra számítanak, hogy hasonló évük lesz, mint a tavalyi. A tavasz még csendes, azonban amint jön a jobb idő, biztosan sok kiránduló jelenik meg a Balatonnál. A nyár meg egyszer csak berobban, addigra készen kell állniuk.

A tavalyi év a folyamatos újratervezésről szólt. Az ősszel létrejött szolidaritási alap munkálatai is most kezdenek igazán beérni. Ebben látják a kilábalás lehetőségét, ez nemcsak egy gazdasági, hanem szolgáltatói és önkormányzati együttműködés is, melynek célja a szolgáltatások minőségének és mennyiségének emelése, valamint ennek kommunikációja. Most indítják el a szolgáltatókkal az együttműködéseket, a közös ötleteléseket, hogy ki miként tud a leginkább bekapcsolódni a projektekbe, további csatlakozók jelentkezését is várják.

Az alsóörsi sétány minden évszakban gyönyörű
Fotó: Szücs Ildikó

– Bár az iroda november közepe óta zárva van, mi itt vagyunk, és mindennap dolgozunk. Rengeteg papírmunkánk van, év végi elszámolások, beszámolók, könyvelési anyagok, ami viszont izgalmasabb, hogy tervezzük a nyári programokat. Új kiadvánnyal is készülünk majd, mi már gőzerővel arra koncentrálunk, hogy mire feloldják a korlátozásokat, készen álljunk. Bringás programokon is dolgozunk, rájuk különösen nagy figyelmet szentelünk, hiszen elkészül a Veszprémet Alsóörssel összekötő kerékpárút – mondja bizakodva Pataki Júlia.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva