Krausz Andrea | 2020.07.25. 16:33
Esős szombat – sorban állás Siófokon
Sokfelé okozott kiadós csapadékot a Magyarország fölött kavargó légörvény, amiből a Balaton környékére is jutott rendesen. A strandolásnak lőttek, a turisták azonban feltalálták magukat. Bicajozás, strandröpi, ücsörgés egy jó étteremben vagy éppen wellnessezés a Galerius fürdőben, ahol még az épületen kívül is sorban álltak a jegyért, olyan sokan szerettek volna bejutni.

Siófokon igazi főszezoni hangulat uralkodott az utakon, természetesen rengetegen autóba ültek, hogy valamilyen programot keressenek maguknak. Volt is nagy torlódás mindenfelé, a parkolók dugig megteltek. Több balesethez is riasztották a rendőröket. A legtöbben a kerékpárt választották, a megnövekedett forgalom miatt nagyon oda kell figyelni a csapat vagy a család közlekedésére!

Sokan kerékpárra ültek szombaton (Fotó: Krausz Andrea)

 

Sokan választották a város fedett wellness-fürdőjét, hiszen a termálvíz, a belső csúszdák és a szaunavilág csábítónak tűnt a 20-21 fokos hűvöskés időben. A bejáratnál azonban jó kis sor torlódott fel, telt házzal működött a komplexum.

Az esős délelőtt után a Petőfi sétányra indultak a családok, hogy kényelmesen megebédeljenek, vagy kávézzanak, fagyizzanak egyet. A város szórakozónegyede tele van éttermekkel, szinte mindenhol ültek.

Családok sétáltak a Petőfi sétányon (Fotó: Krausz Andrea)

 

A Plázs és a Nagystrand szélesre tárta kapuit. Délután szabadon be lehetett menni, nem kellett jegyet váltani, hiszen csak nagyon kevesen merészkedtek a vízbe. A Plázs homokos pályáin egy utánpótlás strandröplabda bajnokság zajlott, a fiatalok számára most nem jelentett gondot a forró homok, aki pedig nézelődni szeretett volna, felülhetett az óriáskerékre.

Hétvégén folyamatosak a strandröplabda meccsek a Plázson (Fotó: Krausz Andrea)

 

A Balaton már rég nem csak a napozásról szól, rengeteg programot és jó éttermeket lehet találni esős napokon is. Például túrákat földön, vízen, levegőben.

A hétvégi özönvizet követően a jövő hét első napjaiban szárazabbra, ezzel együtt egyre melegebbre fordul időjárásunk. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet vízparton 16, 17 fok lesz, úgyhogy plédet, pulóvert érdemes az esti programokhoz magunkkal vinni. Vasárnap már nem kell esőre számítani a víz nagyon jó, Siófoknál 22,5 fokos.

Készülhetünk, jön a kánikula! (Fotó: Krausz Andrea)

 

Jövő héten felváltja a rossz időt a kánikula: hétfőn 27-32, kedden már 29 és 34 fok között alakulhat a legmagasabb nappali hőmérséklet. A legmelegebb pedig szerdán lesz.

Nyitókép, szöveg: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva