veol.hu/Kovács Erika | 2021.07.13. 14:00
Hideg sörök, finom ételek, kitűnő zene - Ilyen volt az Alsóörsi sörnapok
Mintegy 30 sörfőzde több mint 100 féle, magyar, cseh, belga, angol és német sörét kínálták az alsóörsi fesztiválon, amit hetedik alkalommal rendeztek meg július 6. és 11. között a Sirály parkban.

A kitűnő hangulatú, rengeteg vendéget vonzó, többnapos fesztivál fő attrakciója természetesen a kitűnő minőségű és jéghideg sör volt, de sokan a finom ételek és a szuper zenei kínálat miatt is leültek egy-egy sörpadhoz rokonaikkal, barátaikkal az elmúlt napokban Alsóörsön, a Balaton melletti gyönyörű parkban.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ötlet Kóczián László helyi vállalkozótól származik, aki még évekkel ezelőtt a település vezetésével együtt úgy gondolta, egy borvidéken is jól megfér egymás mellett a balatoni bor és a hideg sör egy forró nyári napon. Erről is beszélt a vállalkozó köszöntőjében, majd Ferenczy Gábor alpolgármester hozzátette, jó döntés volt a sörfesztivál megszervezése, az önkormányzat azonnal az ötlet mellé állt, amit a hatalmas érdeklődés is igazolt.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Úgy fogalmazott, Kóczián László már az első alkalommal bizonyította, hogy a minőségi sörök, a finom ételek és a remek zenék, illetve a kísérő programok miatt nagyon sok vendég keresi fel Alsóörsöt. Ez pedig idegenforgalmi szempontból is jelentős, ugyanis a helybeliek és a nyaralótulajdonosok mellett nagyon sokan kifejezetten a fesztivál miatt töltenek el hosszabb időt a településen, és vissza is térnek Alsóörsre minden évben.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A fesztiválon minden a sörről szólt, szerveztek versenyt és kvízt, a sakk szimultánon pedig bárki leülhetett egy partira Jeszenszky József mesterjelölt sakkozóval.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva