2019.05.13. 06:00
Idén is várják a motorozás és a rock szerelmeseit a Balatonhoz
Alsóörs kultikus fesztiválja, az Open Road Fest jubileumát ünnepli idén, hiszen 20. alkalommal rendezik meg és hatalmas bulira készülnek ez alkalomból.

Szeretnénk a negyvenedik jubileumot is megélni a Karthagóhoz hasonlóan, de azt más szervezi. Reméljük, valamennyien ott leszünk – utalt az alsóörsi motoros buli folytatásra Dobai Attila, a Harley–Davidson Open Road Fest fesztiváligazgatója a 20. jubileumi találkozó sajtótájékoztatóján a zenészekkel, újságírókkal zsúfolásig megtelt budapesti Hard Rock Caféban szerdán.

– Hatalmas buli lesz a motorosok és a zene szempontjából is a 20. találkozó, amely reprezentálja a Harley-közösséget. Nagyon szeretjük, amikor június első hétvégéjén összecsődül a tömeg a Balatonnál – ütötte meg az alaphangot Buza Sándor műsorvezető. Szerinte a fesztivál beleivódott Alsóörs szívébe, lelkébe, aszfaltjába.

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere és Dobai Attila fesztiváligazgató a jubileumi tortával
Fotó: Kovács Erika

Ezt így gondolta Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere is, aki ünnepnek, a Balaton kiemelkedő eseményének nevezte a bulit. Örömmel beszélt a motoros közösségről, amely évente elmegy Alsóörsre, a velük való barátság jeléül az élethű nagyságú, fából kifaragott motort és motorosát a falu központjában helyezték el. Az idei fesztivált tűzijátékkal ajándékozzák meg.

A zenekarok, így a Karthago, az Edda Művek, az Ivan and The Parazol, a Xenon képviseletében az emlékek közül Pataky Attila, az Edda frontembere azt mondta, tizennégyszer léptek fel, de volt olyan buli, amelyik kettőnek számított.

– Sok csoda született a Harleyn, és volt olyan, aki tényleg megszületett – vezette be a jelenlévőket a kulisszák mögé. Szerinte a húsz év még tinikor, minél több legyen belőle! – El kell jönni, otthon kell hagyni a gondokat, élni kell az életet!

– Az Edda Művek nyári turnéjának egyik alappillére az alsóörsi, a mostanira meglepetésekkel is készülünk – árulta el Kicska László. Gidófalvy Attila igazi rock and rollal biztatott, hiszen – ahogy mondta – a Harley erről szól, gyerekek!

– Megéli a negyvenediket is a motoros fesztivál Alsóörsön, ahová mi majd SZTK Mercivel megyünk – fokozta a kitűnő hangulatot a zenész, zeneszerző, a Karthago billentyűse. Takáts Tamás, rock-, bluesénekes, dobos és gitáros a minőségben látta a buli sikerét. Ígérte, a negyvenéves zenekar energiáit mutatják meg a fesztiválon, ahogy ez történt a budapesti sportarénában, de még keményebbek lesznek, méltóak a motorokhoz.

A programokról elhangzott, hatalmas durranás lesz, amikor a Europe és Glenn Hughes basszusgitáros, énekes hasít az éjszakába, majd a kitűnő zenék mellett idén körbemotorozzák a Balatont. Fehér rózsát visznek Balatonakaliba a motorozáskor elhunytak emlékhelyére szombaton.

Összesen 120 ezer watt dübörög majd a színpadon június 5–9-e között, várják a rock és a motorozás szerelmeseit az alsóörsi fesztiválra. Eddig mintegy 60 országból jöttek motorosok Alsóörsre.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva