likeBalaton.hu | 2023.07.24. 16:00
Nem volt kedve este hazamenni, végül megvette Szerednyey hajóját
No, azért ennél bonyolultabban indult Nagy Sándor színésznek a balatoni hajózó élete, de mindenképpen izgalmas történet.

Nagy Sándor, négy évvel ezelőtt letette a vitorlás és motorcsónak vizsgát. Muszáj volt, hiszen barátaival megvásárolták Szerednyey Béla színésztől a hajót, mely mostanában Sándor szabadidejének központjává vált.

A színész ugyanis a vitorlázás szerelmese lett egy reggeli élmény után, amikor Barabás Kiss Zoltánnal és Szerednyey Bélával a vitorláson töltötte az éjszakát. Reggel, amikor fölébredt és kilépett a napfényre, egy kávéval a kezében, a balatoni reggeli csendben találta meg a vitorlázás szellemiségét.

– Béla azt mondta, hogy felújítja és eladja a hajóját, így rábeszéltem két barátomat, hogy vegyük meg. Így is történt, és ez már vagy négy-öt évvel ezelőtt volt. A vizsgát csak ezután tettük le, ami igazán izgalmas volt, mivel Jenővel és Csabával, akikkel a hajót megvettük, egyszerre vizsgáztunk – mesélte a tv2 ripoterének Sándor.

A hajó eredeti neve „Tréfi” volt, de Sándor szerint Szerednyey Béla azt tanácsolta neki, hogy nevezze át, mert a hajóknak általában nem hoz szerencsét a régi név. A hajó nevét azóta „Hacsek és Hajóra” változtatták.

A vitorlázás és a víz közelsége változó hatással van a színészre.

– Nem tudom, hogy változik-e az idő múlásával, de azt tudom, hogy sokkal jobban vágyom rá, mint korábban.

Minden hullám egy új kaland, minden szélcsend egy új kihívás Sándor számára. Az eső és a viharjelző ellenére, továbbra is kitartóan várja, hogy újra a Balaton hullámain ringatózzon.

 

 

 

 

Nyitókép: Szerednyey Béla (és egy másik hajó) – fotós: Bánkúti Sándor

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva