veol.hu/Kovács Erika | 2021.08.31. 14:00
Őszi hacacáré: az összetartozást ünnepelték Alsóörsön
Először Alsóörs adott otthont az összetartozást megünneplő Őszi hacacáré elnevezésű programsorozatnak. Augusztus végétől október végéig közel 130 helyszínen ingyenes koncertek várják az embereket országszerte, közösségi megmozdulásokkal, családi programokkal, falunapokkal és kézműves foglalkozásokkal.

Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében egyebek mellett azt mondta, nagyon örül annak, hogy újra együtt lehetünk, mert a járvány miatt sok program elmaradt. Így például koncertek, fesztiválok, búcsúk, falunapok. Nem találkozhattunk barátainkkal, és nem foghattunk kezet sem. Az országgyűlési képviselő örömmel beszélt arról, hogy a nagyszabású országos programsorozatnak először a választókerületében lévő Alsóörs ad otthont.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Az Őszi hacacáré az összetartozás közös megünneplése, amit hosszú elzártság után, újra személyesen, együtt lehet megtenni. Kitűnő alkalom arra is, hogy a zenészek és a közönség újra egymásra találhassanak – fogalmazott.

Hebling Zsolt, a község polgármestere kiemelte, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy náluk kezdődik meg az ingyenes programsorozat. Felidézte, a nyári szezon jól sikerült Alsóörsön, és bebizonyosodott, hogy Magyarországon, illetve a Balatonnál biztonságos egészségügyi körülmények között lehetett és lehet nyaralni, illetve pihenni. A polgármester reményei szerint még visszatér a jó idő a Balatonnál, melyre még mindenki nagyon számít. A köszöntőkben a képviselő és a polgármester is köszönettel beszélt a kormányzat támogatásáról, amivel megrendezik az őszi programsorozatot.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Alsóörsön a kora délután kezdődő hacacárén Kiss V. Balázs bűvész és illuzionista szórakoztatta a közönséget, a Freestyle FC csapata pedig dekázóversennyel egybekötött látványos focibemutatót tartott. Este Kollányi Zsuzsi és Molnár Ferenc Caramel énekes adott nagy sikerű koncertet a Balaton mellett lévő parkban, ahol helybeli termelők kínálatából választhattak az érdeklődők.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva