veol.hu | 2018.09.15. 11:00
Rockzene és motorosok a szoboravatáson
Szikrázó napsütésben, az alkalomhoz illő rockzene mellett, motoros konvoj gyűrűjében átadták Alsóörsön szerdán a tölgyfából kifaragott motoros szobrát, amit Gáborecz István láncfűrészes fafaragó művész formázott meg nyáron, a Harley-Davidson Open Road Festen.

– Lassan húsz éve, hogy vendégeskedünk Alsóörsön, ahol szeretettel és megbecsüléssel fogadnak minket, fogalmazott Dobai Attila fesztiváligazgató, aki köszönettel beszélt arról, hogy róla formázták meg a szobrot, amit a New York-i Szabadság-szoborhoz hasonlított annyiban, hogy az egy nő révén a szabadságot jelképezi, ahogy a motorosok Alsóörsön is szintén ezt az életérzést képviselik.

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere azt mondta, összeforrt a Harley-Davidson és Alsóörs neve, hiszen ezen a nyáron már 19. alkalommal találkoztak a motorosok Alsóörsön, az északi part legjelentősebb fesztiválján. A település elöljárója utalt arra, hogy jövőre június 5-9 között a község tűzijátékkal ünnepli a jubileumi találkozót, ahol a szervezőknek átadják a település jelképes kulcsát is. Gáborecz István fafaragó művész felidézte, éjjel viharban, nappal forróságban alkotta meg a szobrot tölgyfából a fesztiválon, kisebb-nagyobb megszakításokkal két nap alatt, amit most a Fat Boy motorra ráültettek, amit tavaly faragott ki láncfűrészzel, szintén a fesztiválon.

Fotó: Pesthy Márton / Napló

– Több nagy dolog kezdődött a világon egy kis műhelyben, ahogy ez a szobor is megszületett, vont párhuzamot az amerikai motorlegenda korabeli indulása és most átadott szobor megalkotása között Papp Zoltán, a faragáshoz eszközt biztosító cég képviseletében. Úgy mondta, mindig nagyon jó érzés meglátni a Balatont, amit ő egy szakrális helyszínnek tart, és a szabadság érzését kelti benne.

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva