Kovács Erika/veol.hu | 2023.01.31. 19:00
Tűz Alsóörsön: – Egy férfi meghalt, nem tudott kijönni a lángokból
Borzalmas éjszaka volt! Minden égett, ráadásul hatalmas lángokkal. Viharos északi szél is fújt, így arra gondoltam, leég az egész sor, ezt mondta Deák Róbert az elmúlt hétvégén, a Pelso Camping bejárata közelében, ahol hatalmas tűz pusztított nemrég.

Róbertnek strandcikküzlete van a soron. – Szerencsére nem így történt, nem terjedtek tovább a lángok, így megmaradt az üzletem, köszönhetően a tűzoltóknak, akik emberfeletti munkát végeztek az oltásnál, fogalmazott. Azokat, akiknek kiégett az épületük, nagyon sajnálja, nem beszélve a férfiról, aki meghalt a tűzben, mert oltani akart, de nem tudott kijönni a lángok közül.

Deák Róbert végig ott volt a tűz oltásánál a metsző hidegben
Fotó: Kovács Erika/Napló

 

Az eset mindenkit mélyen megdöbbentett. Róbert azt mondta, az erős szél a hatalmas tűzből több zsarátnokot felkapott, így félő volt, hogy a többméteres lángok továbbterjednek. A tűzoltók, akik nagy létszámban, gyorsan a helyszínre érkeztek, olyan szakszerű és összehangolt munkát végeztek, hogy a tűz nem pusztította el a sort, illetve a környéket. A férfi felidézte, másokkal együtt végig ott volt az oltásnál a metsző hidegben, a látvány szörnyű és felfoghatatlan volt.

 

Fotó: Kovács Erika/Napló

 

A helyszínen, ahol minden üszkös, fekete, kiégett, több emberrel találkoztunk, akik nem győztek hálálkodni a tűzoltóknak, hogy az erős szél ellenére megfékezték a tüzet, így megmentették a házaikat.

 

Alsóörsre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Kovács Erika/Napló

 Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva