Szendi Péter/ veol.hu | 2021.03.06. 12:00
Vadállatokra lőnek az alsóörsi íjászok
Tigris, farkas, vaddisznó, őz és bagoly szállta meg a futballpályát. No, nem kell megijedni, csupán az alsóörsi íjászok gyakoroltak. A Magyar falu program keretében 28 darab háromdimenziós állatot vásárolt a szakosztály, mintegy kétmillió forint értékben.

Ottjártunkkor éppen gyakoroltak az íjászok. Eleinte nekik is furcsa volt, hogy nem a jól megszokott kör alakú céltáblára kellett lőniük.

Molnár Ferenc szakosztályvezető elmondta, hogy a koronavírus-járvány az íjászok életét is jelentősen befolyásolta, hiszen jó néhány verseny elmaradt az elmúlt egy évben. Az állatok egy speciális műanyagból vannak kiöntve, nagy népszerűségnek örvendenek az íjászok körében.

A tervek szerint március 28-án az íjászpályán egy versenyt szerveznek, ahol az íjászok a huszonnyolc állatra lőhetnek. Az állatokra három zóna lesz ráfestve, sebzési, találati és halálos. Ezek alapján pontozzák majd a találatokat. Molnár Ferenc reméli, hogy az egészségügyi szabályokat betartva megrendezhetik majd ezt a sporteseményt.

Molnár Ferenc (a kép bal oldalán) örömét fejezte ki, hogy a Magyar falu program keretében az íjász szakosztály kétmillió forintot nyert, melyből huszonnyolc állatot vásároltak
Fotó: Szendi Péter/Napló

Az Alsóörsi Sportegyesület huszonöt évvel ezelőtt alakult, a szakosztályvezető reményét fejezte ki, hogy ősszel ezt méltóképpen megünnepelhetik.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva