A Balaton-felvidék jövőképe: A Tájtéka új könyvbemutatója
Helyszín Lovas, Malomvölgy utca 35
Időpont
A könyv a 2021-2022-ben zajló átfogó kutatás összegzése a Balaton-felvidék fenntartható gyakorlatairól, innovatív kezdeményezéseiről, konfliktusairól, közösségeiről és lehetséges jövőjéről.

Végre bemutatásra kerül a több mint fél éves Balaton-felvidéki kutatás eredménye, „A Balaton-felvidék jövőképe” című kiadvány. A könyv a 2021-2022-ben zajló átfogó kutatás összegzése a Balaton-felvidék fenntartható gyakorlatairól, innovatív kezdeményezéseiről, konfliktusairól, közösségeiről és lehetséges jövőjéről.

📜 A részvételhez regisztráció szükséges: https://forms.gle/VEmabqHMWMjoKbKB8

A bemutató során szakemberek beszélgetnek a kiadványról, majd rövid szünet után Pecha Kucha következik.

A beszélgetés résztvevői: Szemerey Samu, Szijártó Zsolt, Varga Anna és Wettstein Domonkos.
Mindkét esemény házigazdája a Márffy Ház, egy csodálatos kulturális és rendezvényhelyszín egy régi vízimalom épületében Lovason – amit esettanulmányként a könyvben is bemutatnak.
(A kiadvány a szeptember 16-i bemutató után online formában ingyenesen hozzáférhetővé válik.)

A TÁJTÉKA a KÉK – Kortárs Építészeti Központ kétéves projektje, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg. 2021-2023 között vizsgálják a Balaton-felvidék intelligens tájhasználatát, osztanak meg gyakorlati tanácsokat, segítik a régió innovatív kezdeményezéseit és szervezik a nyilvános eseményeket. Ennek megalapozása volt a kutatás, amelyből egy háromrészes eszköztárat publikáltak 2022-2023-ban. Az eszköztár első eleme „A Balaton-felvidék jövőképe”, ami most kerül bemutatásra.

 

A Balaton-felvidékre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva