Jákói Bernadett / veol.hu | 2022.03.15. 14:00
Misztikus irodalmi barangolás az aszófői romok között
Különleges könyvbemutató volt a Kövesdi templomromnál, még azt is megtudtuk, hogy a Balaton akár egy időkapu is lehet.

Nemcsak egy szokásos könyvbemutató, hanem meditációval összekötött belső útkeresés és a rejtett belső energiapontok egymásra hangolása is célja volt a szerzőnek. Gajdos Erika Tímea könyvéből felolvasott meditáció és időutazás nem mindennapi kalandjaiba vezette olvasóit. Kövesdi Templomról, a kövek titkairól, az ősi hagyományokról szólt az irodalmi visszatekintő, közben aláfestő békezeneként a lelkünket melengető handpan dallamai keringtek a középkori templomrom falai között.

Fotó: Szücs Ildikó

Szlávics Alexandra, képzőművész és zenész kíséri a meditatív jellegű felolvasást a számunkra még nagyon különleges handpan hangszeren.

Misztikus irodalmi barangolás

Gajdos Erika Tímeának hatkötetes Balaton-felvidéki regénysorozata már a korábbi években is népszerűvé vált olvasói körében.
2018-ban találta ki a misztikus irodalmi barangolást. A sorozat amellett, hogy szórakoztató, olvasmányos regény, pesti felfedezőkről is szól, akik otthagyva a főváros zaját, lejönnek a nagy vízhez, és új életet kezdenek.

– Kicsit kilépve a felgyorsult, zaklatott valóságunkból, mesés, varázslatos hangulattal belső világunkba, energiapontunkba igyekszünk elkalauzolni mindenkit. Célunk, hogy váljunk eggyé a természettel, hiszen nagyon sokat ad, fel tudunk töltekezni.

50 Balaton-felvidéki településen keresztül minél gazdagabban próbáltam a régiókat megismertetni az olvasókkal, Balatonfüredtől Keszthelyig. Több, mint 200 értékes látnivaló szerepel a regényben, nemcsak szakrális helyek, hanem gyógyforrások, barlangok, hegyek és szebbnél szebb látnivalók.

A Balaton időkapu

Az egész Balaton egy időkapu. A főhősnő, Bánki Dorkát, amikor autóval leér Budapestről a nagyvárosi káoszból, megérinti az energia, ami itt van, átlép az időkapun, és egy hirtelen felbukkanó érzéssel rájön, hogy időutazó. Bárhova megy, újabb és újabb időkapuk nyílnak meg előtte.
A regényben időben és térben váltakozva folyamatosan utazunk, eggyé válunk a balatoni tájjal, a látnivalókkal. Ebbe vonódunk bele gyakorlatban is, a könyv alapján, a felolvasott történetekkel.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva