likeBalaton.hu | 2022.04.25. 16:00
16 különleges fa kapott "nevelőszülőket" a Balatonnál
Már több mint ötven Folly fa talált örökbefogadóra a Balaton édenkertjében. Gyere velünk egy virtuális sétára a hatalmas termetű fák közé, és tudd meg, hogyan lehetsz te is pótszülő.

Már ötven fának van gazdája

A „Fogadj örökbe egy Folly fát!” kampány immár hagyománnyá vált, harmadik Örökbefogadói Napját tartották meg szombaton a badacsonyörsi arborétumban.
Ez alkalommal újabb 16 fára került örökbefogadói tábla – köztük az 1981-ben ültetett platánkérgű diófenyőre és a hasonló korú, impozáns termetű arizónai ciprusra is. Hat korábbi örökbefogadó élt az örökbefogadás meghosszabbításával. Ezzel összesen mintegy 50 fa talált már örökbefogadóra az arborétumban, de az öthektáros kert többi növénye is várja a természetszerető és a környezetvédelem iránt érdeklődőket.

Az örökbefogadott fával
Fotó: Mészáros Annarózsa

Szeresd a természetet

A kampánnyal az arborétum elsősorban az ember természetszeretetét és környezettudatosságát szeretné erősíteni, és nem utolsó sorban trendivé tenni a természet iránti elkötelezettséget a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. A kezdeményezés a Folly 2017-ben megalapított Égig Érő Tanterem Alapítvány munkáját is támogatja, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy a gyermekek közvetlen megszólításával hozzájáruljon a társadalmi felelősségtudat és természettel való élő kapcsolat kialakításához, megerősítéséhez.

A gyerekek is imádják a Follyt
Fotó: Mészáros Annarózsa

Az eseményen a Folly negyedik generációs tulajdonosa, Folly Réka minden örökbefogadót személyesen és külön köszöntött, valamint átadta számukra az örökbefogadói csomagot, amely az örökbefogadást tanúsító oklevelet, a növényismertetőt és a törzskártyát tartalmazta. Ezután a résztvevők az örökbefogadott fákhoz sétáltak, ahol kihelyezésre kerültek az emléktáblák. Az örökbefogadók bármikor meglátogathatják fájukat.

Felkerült az örökbefogadói tábla
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Az eseményen az örökbefogadók aláírásukkal biztosították támogatásukról a Folly Arborétum Év Fája 2022. évi kiírására készített pályázatát, amelyben a megmérettetésre a kert központi helyén elhelyezkedő himalájai cédrust nevezi a Folly.

Nézd meg a képeinket:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva