Andrea Krausz | 2023.09.26. 08:00
8 program a Balatonnál a turizmus világnapja alkalmából
Reformkori séta, borkóstolós túra, "mindenegyben" túra, kerékpáros kirándulás, SUP túra, és holdfénytúra is várja az érdeklődőket. Mutatjuk, milyen eseményekhez lehet csatlakozni a régióban a szeptember 27-i turizmus világnapja alkalmából.

Zamárdi (2023. szeptember 27., szerda, 9 óra)

Kerékpáros túra

Vezetett kerékpáros túrát szervez a zamárdi Tourinform Balatonendrédre. A 3 órás bringás kirándulás a Tourinform irodától indul Szántód felé, a Brettyói elágazáson át a Szántódpuszta melletti úton, a Tótokilapi pihenőn keresztül a Római úti elágazásig, majd a Római úton át a Fő utca, Honvéd utca, Rákóczi utca útvonalon vissza, a kiindulópontig. Jelentkezés: zamardi@tourinform.hu címen szeptember 26., 16:00 óráig lehet. Kerékpárt igény esetén biztosítanak. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Vezetett bringatúra indul Zamárdiból
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Badacsony (2023. szeptember 27., szerda, 10.30 óra)

Fedezd fel Badacsony sokszínűségét!

A 7 kilométeres, 4 órás túra a Tourinform irodától indul, és a profi túravezető segítségével megismerhetjük a Badacsony kulturális, gasztronómiai és természeti kincseit. Az Egry József Emlékmúzeum megtekintése után a Badacsony-hegy legmagasabb pontjához, a Kisfaludy-kilátóhoz folytatódik a túra. A 18 méteres toronyból pazar kilátás nyílik a Balatonra. Majd lefelé következik a hegy lábánál elhelyezkedő Rózsakő, végül a Rózsakőtől 750 m-re található Éliás Birtok vendégeli meg a túrázókat egy pohár borral. A túrán való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni lehet a 06 87/531-013 ; +36 30/342-6540-es telefonszámon, e-mailben: badacsonytomaj@tourinform.hu, vagy messenger üzenetben: Tourinform Badacsony facebook oldalon keresztül. Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 26., 12 óra.

Badacsonyba is érdemes lesz ellátogatni, mert ilyen kilátásban lehet részünk
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Balatonfüred (2023. szeptember 27., szerda, 16 óra)

Reformkori séta

A turizmus világnapjának alkalmából 2 órás reformkori sétára invitál mindenkit a balatonfüredi Tourinform. A történelmi hangulatú épületek történetein túl érdekfeszítő anekdotákat hallhatunk a híres színésznőről, Blaha Lujzáról vagy Jókai Mórról, valamint a legelsőnek mondott 1825-ös Anna-bálról és a hozzá fűződő hagyományokról. A séta során a vendégek megcsodálhatják az Anna Grand Hotelt, a Posta házat, a Horváth-házat, és a kuriózumnak számító Füredi Panteont illetve a Kossuth forrást is, ahol izgalmas legendákat hallhatnak Balatonfüred gyógyító vízéről. A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött, melyet itt lehet elérni.

Jókai Mórról is hallhatunk történeteket a reformkori sétán, Balatonfüreden
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Gyenesdiás (2023. szeptember 27., szerda, 16 óra)

Vezetett túr a Keszthelyi-hegységben

A négy évszakos Balatont, valamint település kivételes adottságait szeretné népszerűsíteni a gyenesdiási Tourinform iroda. A résztvevők végigjárják Gyenesdiás legkedveltebb túrahelyeit (Festetics-kilátó, Nagymező, Kőbánya, Vadlánlik, Fénykereszt), miközben megismerkedhetnek a környék flórájával és faunájával. A különleges szakvezetésről a Festetics Imre Élményközpont gondoskodik, a végén pedig Livi Állatfarmjának otthonos környezetében frissítő italok és ropogtatnivalók várják a megfáradt vándorokat. Jelentkezés a 06 83 511 790-es telefonszámon, ahol további információt lehet kapni a részletekkel kapcsolatban.

A Festetics kilátót is érinti a túra
Fotó: Keszey Ágnes

Hévíz (2023. szeptember 27., szerda, 15.30 óra és szeptember 30., szombat, 10 óra)

Mindenegyben túra

Hévízen a Fürdőkultúra séta, a Villaséta, a Templomtúra és a Geobotanikai séta legérdekesebb részeit csempészik a turizmus világnapja 2 órás Mindenegyben túrájába. Megtudhatjuk, hogy kik voltak a híres vendégek Hévízen, hogyan ismerték meg elődeink a tó gyógyhatását, mit gondoltak a tó kialakulásáról. Majd el lehet látogatni a lombkorona kilátóhoz a tó fölé, és bemutatják miért fontos a véderdő. A túrát a héttornyú templomban fejezik be. Két alkalommal is szerveznek ilyen sétákat, szeptember 27-én és szeptember 30-án. Találkozó a Tourinform Irodánál. Ára 2500 forint, nyugdíjasoknak 2000 forint.

A Mindenegyben túrán, Hévízen megismerhetjük a fürdőbáros múltját Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Szigliget (2023. szeptember 29., péntek, 18 óra)

Holdfénytúra

A szigligeti Tourinform Információs Pontjától (Kossuth utca 17.) induló túrán egy szakképzett túravezető mesél az út során Szigliget történelméről. A Szigligeti várba felérve a környező települések fényárjában és pazar kilátásban gyönyörködhetnek a résztvevők. Vajon milyen lehetett a naplemente a XVI. században? Erről is szó lesz a várnéző túrán, mely során feltárulnak a közel 800 éves erődítmény titkai is.

A Szigligeti várat a Holdfénytúrán fedezhetjük fel
Fotó: Mészáros Annrózsa/likeBalaton.hu

Badacsony (2023. szeptember 30., szombat, 10.30 óra)

Vezetett bortúra a Badacsonyi borvidéken

Magyarország egyik legkedveltebb és legrangosabb történelmi borvidékére szerveznek bortúrát a turizmus világnapjához kapcsolódóan Badacsonyban szeptember 30-án. Három pincénél (Istvándy Borműhely, Borbély Borterasz, Éliás Birtok) 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazdák bemutatják történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínálnak. Az út során egy szakképzett túravezető mesél és bemutatja a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az ott élő embereket. Indulás Badacsony Tourinform Irodából, a túra időtartama 3,5 óra, táv 2 kilométer). A bortúra ára 13.500 Ft/fő. További információ a +36 87/531-013 telefonszámon kérhető.

rizling

Fotó: Mihály Szilvia

Zamárdi (2023. szeptember 30., szombat, 14 óra)

1 órás vezetett SUP túra

A turizmus világnapja alkalmából Zamárdiban, a Margó Ede sétány és a Harcsa utca sarkán lévő Vízisport Bázis előtti vbízterületen egy órás vezetett SUP túrán vehetnek részt a regisztrálók szeptember 30-án. Regisztrálni a zamardi@tourinform.hu-n lehet legkésőbb szeptember 29. 16:00 óráig. A túra ára 5000 Ft/fő/alkalom.

Nyitókép: Illusztráció/Shutterstock

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva