2019.06.22. 17:00
A FESZtelen napokon beköszönt a kékkorszak
Az Istvándy család idén másodszorra nyitja meg a teljes birtokot több helyszínen a Tóti-hegy és Badacsony vonzáskörzetében. Felejthetetlen napokat ígérnek középpontban az Istvándy kúriával: család, csodák, borok, gasztronómia, édes semmittevés vár ránk.

A Balaton-felvidék egyik legkedvesebb falujában Káptalantótiban, a 200 éves múltra tekintő Istvándy család nagy ünnepeként indította útjára tavaly a családi „nyitott napokat”, gasztro fókusszal. Egy olyan színvonalas, meghitt rendezvényt képzeljetek el, ami az Istvándy család által képviselt értékekről, gasztronómiáról, kultúráról és az igazi kikapcsolódásról szól, balatoni panorámával és idilli környezettel fűszerezve.

Fotó: Istvándy Birtok

A család értékét az apró különböző egyéniségek formálják kerek egésszé. Van, aki a szőlőbirtokot gondozza (Istvándy Feribá), van, aki a bort készíti (Istvándy Gergely és felesége, Klaudia), van, aki megtermeli az asztalra valót (Magyaródi Tibor és felesége, Ibolya), és van, aki elkészíti a finom vendégváró falatokat (Mágerné Istvándy Csilla és férje, Dani). Egy család, amely közös kultúrát teremt.

Fotó: Istvándy Birtok

– Az Istvándy FESZtelen egy természetes, laza, felszabadult baráti rendezvény, családias, közvetlen, oldott hangulatban – mondja az ötletgazda, Istvándy Gergely, aki a családi vállalkozás motorja. 5 nap alatt a borkészítéstől a kéknyelű sétáló kóstolóig, a zenéig minden előkerül majd.

Kattints ide a részletes programért!

– Mi a Kéknyelűben hiszünk…

A pincészet jövőjét az Istvándy család a Kéknyelű szőlőfajtában látja, amely az egész világon kizárólag a Badacsonyi borvidék dűlőin terem. A birtok a kezdetektől közreműködött ennek a legendás magyar fajtának újjászületésében. Szeretnék felfedezni a Kéknyelű titkait, mellyel új távlatok nyílhatnak a borvidék számára.

Fotó: Istvándy Birtok

Ezért döntöttek úgy, hogy az Istvándy FESZtelen rendezvény keretein belül megrendezik a Kéknyelű ízlelőt. Erre a napra meghívják a Badacsonyi borvidék Kéknyelű termelőit és a magyar borok szakértőit egy szakmai műhelymunkára. A piknik hangulatú szabadtéri rendezvényre több mint 20 badacsonyi borász jelezte részvételi szándékát.
Július 3-án délelőtt zárt ajtók mögött először a sajtó és a szakma képviselőivel együtt kóstolják a borászok a saját készítésű Kéknyelűiket és beszélgetnek a fajtáról, valamint keresik azt az egységes stílust, amely méltón képviselheti ezt az elsősorban a Badacsonyi borvidéken termelt szőlőfajtát.

Fotó: Istvándy Birtok

A rendezvény második fele a nagyközönség számára is nyitott: délután 5 órakor veszi kezdetét egy nem mindennapi sétálókóstoló az Istvándy Ligetben, amely naplementéig tart majd. A piknik hangulatú szabadtéri borkóstolón a badacsonyi borászok legjobb száraz Kéknyelűi lesznek kóstolhatók, amelyek között számos díjazott bor is megtalálható.

Egy kerekasztal-beszélgetés formájában pedig a közönség is kaphat ízelítőt a délelőtti napirendi pontok eredményéből. A beszélgetést Istvándy Gergely házigazda fogja moderálni.
A sétálókóstolót kísérő rendezvények is követik: a vacsorázni vágyókat külön, a Kéknyelűre hangolt menüvel várják az Istvándy Birtokon.
A közlekedést megkönnyítendő a szervezők Badacsony és Köveskál irányából transzfer járatot indítanak a rendezvény előtt és azt követően is.

Kiemelt kép: Istvándy Birtok

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva