Mihály Szilvia | 2021.11.01. 10:00
Borbarangolással kezdődik a téli szezon Badacsonyban
Enni jó, badacsonyi borokat kortyolgatni nagyon jó, és valljuk be, utazni is jó. Ha ezt a három dolgot egyszerre szeretnénk kipróbálni, akkor irány Badacsony, ahol a 22 hétvégén tartó Borbarangolás a hűvösebb napokon is számos programmal vár rátok.

– Badacsony egész évben nyitva van, nálunk egész évben szezon van. Minden évszaknak megvan a maga sajátossága – mondta Tasner Mónika, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület TDM Munkaszervezet vezetője. – Egyre nagyobb a kereslet az őszi-téli badacsonyi programok iránt. Tagjainkkal közösen úgy döntöttünk, idén novemberben is elkezdjük a Borbarangolás borvacsorákat és május végéig szombat esténként várjuk a bor és gasztronómia kedvelőit.

Lelassulás, elmélyedés

– Mi vár ránk egy ilyen programon?
– A Borbarangolás során a vendégek megismerkedhetnek a borok készítőjével és családjával, a gazda vezetésével bejárhatják a pincét, helyi termékeket kóstolhatnak, a vacsora élményét kellemes dallamok és meglepetés ajándék színesíti.

Kóstolj bele a badacsonyi borokba
Fotó: Mészáros Annarózsa

Új résztvevőként csatlakozott a programhoz a badacsonyörsi hegyen fekvő Folly Arborétum és Borászat, valamint a Szent György-hegyi Tarányi Présház 1780 Étterem is.
Néhány résztvevő pincészet több alkalommal is fogad vendégeket, érdemes meglátogatni őket többször is, hiszen

egy téli vagy tavaszi élmény egész más ízeket, látnivalókat ígér a hegyen.

A vendégek és a házigazdák is azt mondják, hogy a személyes kapcsolat, a gazdával való beszélgetések nagyobb élményt adnak egy átlagos borkóstolónál. Ilyenkor akár olyan különleges tételek is előkerülnek a borospincéből, ami máskor nem, sőt a hegy titkaira is fény derülhet.

Időutazás a pincében
Fotó: Mészáros Annarózsa

Fedezd fel az őszi és téli Badacsonyt

– Mi változott az első Borbarangolás óta?
– 2009-ben szerveztük az első téli Borbarangolás borvacsora sorozatot, akkor az ősztől tavaszig tartó időszakban szinte csak azok a pincék nyitottak ki egy-egy hétvégére, ahol a borvacsorát tartották. Az elején a tagok egymást látogatták, mert nem voltak teltházasak a téli rendezvények.

Most már nem ritka az olyan vendég, aki célirányosan foglal egy februári borvacsora idejére szállást a régióban.

2022 telére és tavaszára is fogynak a hétvégi szálláshelyek Badacsonyban. Nyitva vannak a pincészetek, az éttermek, és számos program is várja az idelátogatókat. A vendégek egyre érdeklődőbbek, nyitottabbak nem csak a nyári időszak iránt, sokszor jönnek be a Tourinform Irodába, hogy túra és programajánlatot kérjenek.

Hódítsd meg szilveszterkor a hegyet, kattints a túraajánlatért.

Hihetetlen, ahogy ropog a hó a lábunk alatt
Fotó: Tourinform Badacsony

Badacsony egész évben komplex élményt nyújt,

a túraútvonalak, a bor és az éttermi élmények, a turisztikai attrakciók és a szállások is évszaktól függetlenül várnak a látogatókra.

– Nagyon szeretjük, hogy a szüreti időszak után is érkeznek hozzánk a vendégek. Kicsit csendesebb ez az időszak, több idő van mindenre. Ilyenkor van a nagy beszélgetések, nagy borozások, lakomák ideje. Ilyenkor lehet igazán pihenni, feltöltődni. Ősztől tavaszig tart a legkedvesebb időszak a Balatonnál, a természettel együtt lelassul az ember is – vallja be nekünk Vizkelety Dóra irodavezető.

A téli aranyhíd
Fotó: Tourinform Badacsony

– Aki meghittségre vágyik, és aki igazán szeretné önmagát kipihenni, szeretne a természetben lenni, viszonylag kevés mozgással is sok helyre el tud jutni Badacsonyban, nincsenek nagy távolságok.

Kattints ide, és tudd meg, mikor és hol lesznek a Borbarangolások.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva