likeBalaton.hu | 2024.10.02. 10:00
Gasztrohegy upgrade – Badacsony magasabb sebességbe kapcsol
Minden eddiginél több helyszínnel, vezetett gasztrotúrákkal és kerékpáros ajánlatokkal indul újra idén a Gasztrohegy októberben. A 8. évébe lépő összefogás azzal a céllal jött létre, hogy tematikus hétvégékkel támogassa az őszi-téli időszakot.

A koncepció maradt: szezonális hozzávalók, lokális konyha, elkötelezett vendéglátók és aktív felfedezés, idéntől kedvezményes ebike bérléssel és vezetett túrákkal.

– Az idei első tematikus hétvége október 26-27-én lesz. Ez már az igazi ősz, az „Irány az erdő” címet adtuk neki, és arra biztatjuk a vendégeket, hogy sétálva, vagy a BalatonBike365 csúcsszuper elektromos kerékpárjaira ülve fedezzék fel a vidéket. Egy Kéktúra szakasz után, a hegyre felbiciklizve, vagy egy kiadós kerékpár túra után-közben pedig várnak a Gasztrohegy fogások: vadak, szarvas, őz, fácán, gombák, erdei termények kerülnek a tányérokra – mondja Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs vezetője.

– Idén 5 tematikus hétvégével készülnek a vendéglátóhelyek: ezeken az alkalmakon külön kóstoló fogásokat alkotnak meg a séfek, szezonálisan, a témához illeszkedve. Fontos, hogy ezek direkt kisebb, kóstoló adagok, hogy a vendégek tényleg minél több helyet felfedezhessenek – akár a 4 kóstolót tartalmazó kedvezményes Gasztrohegy bérlettel. 2018-ban 5-6 hellyel kezdtük, idén már 13 helyszínnel megyünk neki az évadnak. Büszke vagyok rá, hogy töretlenül visszük tovább a programot, ami idén új lendületet kapott – újságolja Laposa Bence, a Gasztrohegy egyik alapítója. Ők két hellyel is részt vesznek a programban.

Fotó: Mészáros Annarózsa

És hogy mik az idei vendéglátóhelyek?

Összesen 7 fő helyszín és 6 kiegészítő helyszín került fel az idei térképre. A fő helyszíneken lehet kóstolni a tematikus Gasztrohegy ételeket, a kiegészítő helyeken borokkal, brunch-al, témához illő ajánlatokkal és programokkal várnak.

FŐ HELYSZÍNEK: Hableány, Laposa Birtok, Borbarátok, Bonvino Borbár, Tilia Borvendéglő, Nefelejcs – Sike Balázs Pincéje (új), Folly Arborétum és Borászat (új)

KIEGÉSZÍTŐ HELYSZÍNEK: Istvándy Borműhely, Pláne Badacsony Borterasz, Gilvesy B-üzem (új), LaTéne Desszertműhely (új), Válibor Vinotéka (új), Hinta Badacsony (új)

Egyre több hely dönt az egész éves nyitva tartás mellett a Balatonnál
Fotó: Gasztrohegy

– A Gasztrohegy koncepció 2017-ben új régiós trendet teremtett és máshol is indult már hasonló, de abban máig egyedülálló az országban, hogy csak Badacsonyban van a hétvégék előtt közösségi gasztro-műhelymunka és előkóstoló, így a vendégek már ételfotókon láthatják, mi lesz a következő hétvége kínálata. Idén annyiban is változtatunk, hogy kevesebb, összesen 5 Gasztrohegy hétvégére koncentrálódik az éves program, hogy az egész még átláthatóbb, élvezhetőbb legyen a vendégek számára – emeli ki Kardos Gábor, a Gasztrohegy ötletgazdája. Az ő vezetésével decemberben újra lesz gasztrokaland, ahol vezetett túra keretében ismerhetjük meg a vendéglátókat.

Kardos Gábor
Fotó: Mihály Szilvia

A Gasztrohegy bejárására is egyértelműen a bringa a legjobb találmány: a helyek kellően közel vannak egymáshoz, hogy ez ne jelentsen kihívást, ugyanakkor pont olyan távol is, hogy egy kellemes biciklis túra kerekedjen belőle, pláne, ha belevesszük a három új, távolabbi helyet, a Szent György-hegy tövében a Gilvesy B-üzemet, a badacsonytördemici Nefelejcset és a badacsonyörsi Folly Arborétumot. A Balaton Bike Tour ide is elhozza legújabb fejlesztésű csúcsminőséget képviselő elektromos kerékpárjait, amelynek köszönhetően idén vezetett ebike túrákon lehet a kalóriák ellen küzdeni, valamint a GASZTROHEGY2410 kuponkóddal a Gasztrohegy hétvégéken 10% kedvezménnyel lehet biciklit bérelni a badacsonyi bringaporton – a bérlést mindenképp érdemes már a hétvége előtt jelezni!

– Örömmel álltunk a Gasztrohegy mellé, hiszen az egész éves Balatonért dolgozunk, az 1000 balatoni élmény őszi kampányával is kiemelten. Ez a program már bizonyított, évről évre vonzza a törzsvendégeket és az új látogatókat. Most adunk neki egy új lendületet! Érdemes benevezni a BalatonBike365 egyik badacsonyi vezetett kerékpártúrájára is, vagy csak bérelni kedvezményesen. Ezek a biciklik felrepítenek a hegyre is! – állítja Princzinger Péter, a Visit Balaton365 vezetője. A Gasztrohegy idén közös szervezésben valósul meg.

Princzinger Péter
Fotó: MTSZA

Időpontok, tematikus gasztro hétvégék 2024/2025

Október 26-27. Gasztrohegy – Irány az erdő!

December 7-8. Gasztrohegy ADVENT

Február 8-9. Gasztrohegy farsangi hétvége

Március 29-30. Gasztrohegy Bringás hétvége – „Egykezes” bringás ételek és falatok

Május 10-11. Gasztrohegy Tapas weekend

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: Gasztrohegy

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva