Mészáros Annarózsa | 2024.02.03. 10:00
Különleges szálláshelyek a Balatonnál / Istvándy Birtok
Káptalantóti lankáin, az Istvándy Birtokon épültek a vidék legújabb pihenőházai, ahol balatoni panoráma, kertecske, jakuzzi, saját szauna és egy 50 négyzetméteres intim szféra vár párban, a legjobb barátoddal vagy épp egyedül. Három ház már várja a vendégeket és szóban forog két erdei ‘hide away’ verzió is.

Istvándy Csilla és Máger Dániel az Istvándy Birtokon töltik mindennapjaikat, egész életüket a vendéglátásnak szentelik, az étterem melletti birtokra álmodták meg pihenés központú házikóikat. Madárfütty, lengedező fák, legelő és szürkemarhák, amíg a szem ellát.

– Legyen ez az a hely, ahol kikapcsolod a telefont és nem érdekel semmi. Kikapcsolsz a felelősségből, a terhekből, abból a sok mindenből, ami a válladat nyomja, és csak csak avval vagy itt, akivel kettesben szeretnéd tölteni azt a hétvégét, vagy azt a néhány napot, amit ki tudsz szakítani a hajtásból – mondja Dániel, miközben belépünk az egyik napsütéses házba. – A kutyát nem kell etetni, a gyereket nem kell öltöztetni, nem kell hozni-vinni senkit, semmit. Csak ez a hely létezik, egy hermetikus elzáródás a világtól és annak minden vibrálásától.

Daniékhoz sokszor futott be olyan kérdés az elmúlt évek során, hogy szállást tudnak-e a biztosítani, hogy ne kelljen autóba ülni egy-egy borozás, beszélgetés után.

– Ezt a helyet azoknak a vendégeknek tudom ajánlani főként, akik a Balaton-felvidéket most felfedezik fel maguknak, vagy épp itthon szeretnének pihenni, hogy ne kelljen távol és sokat utazni a családtól, gyerekektől, de mégis el tudnak menni egyszer-egyszer rövidebb időre, ledobni magunkról a hétköznapokat.

A fából készült, hatalmas ablakokkal ellátott lak alapterülete 50 négyzetméter, amelyhez egy terasz is tartozik. A házon kívül, de a ház külső burkolatával egybeépítve egy panorámás finn szauna van, s kívül egy pezsgőfürdő. A házikón belül helyt kapott egy teljesen felszerelt konyha, amelyben hűtő, mikro, kenyérpirító, kávéfőző található. A hűtőben a víz mellett természetesen egy-egy palack bor is lapul, amely minden éjszakához ajándékba jár a vendégeknek. Mindemellett standard szállodai bekészítés van a fürdőben: papucs, fürdőköpeny, törölköző, kozmetikumok, így a pipere holmikkal sem kell bajlódni a csomagoláskor.

– Itt a jakuzziban ülve a Balatont nézheted, miközben a marhák legelésznek a közvetlen közeledben. Privát, intim szféra: senki idegen nem fog beülni melléd a szaunába vagy a medencébe, csak az lesz ott, akivel jöttél.

A reggelire való finomságokat is a birtok adja saját termékeiből kis kosárkában bekészítve, amely leginkább mangalica füstölt áru a kamrából, lekvár a kert gyümölcseiből, sajtok a faluból, friss croissant a sütőből. A köd párát, a harmatot, a roppanós friss levegőt pedig a környezet adja.

– Amíg télen az étterem nincsen nyitva, hogy ne kelljen autóba ülni és elmenni vacsorázni valahova, egy DIY (csináld magad) vacsora szettel készülünk, ami a saját házi tésztánkon alapszik. Többféle ravioliból lehet választani, amelyet szósszal kínálunk. A vendég részéről a mutatvány annyi csupán, hogy gyorsan kifőzöd a tésztát, megmelegíted a szószt, ráteszed a zöldet és rögvest van egy friss, jóízű vacsorád! Persze, ha nem akarod megcsinálni, megcsináljuk mi nagyon szívesen neked itt, helyben.

– Egyik este lejöttünk Csillával és itt ragadtunk, néztük a naplementét, a fényeket és mi magunk is csak élveztük a panorámát, akkor is ha minden nap ezt a tájat nézzük: egyszerűen megunhatatlan.

 

Nézd meg a Birtokon készült képeinket!

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva