likeBalaton.hu | 2022.11.05. 08:00
Minden, ami szőlő, minden, ami bor; téged is vár a Gasztrohegy
Szőlős kecskesajtos focaccia, töltött szőlőlevél, rántott fácán kéknyelűvel, vörösboros vaddisznónyak, borzselés desszert is vár a badacsonyi Gasztrohegy a hétvégéjén.

Az ötödik Gasztrohegy évad

A Gasztrohegy programsorozat ötödik évében egy teljes hétvégét szerveztek a badacsonyi vendéglátóhelyek a szőlő és bor tematika köré.
A bor a badacsonyi gasztrokultúra szerves kiegészítője és a Gasztrohegy fogások mellé is mindig kínáltak bort, ezen a hétvégén a hegy leve nemcsak a poharakba, hanem az ételekbe is belekerül.
Az eddigi hétvégéken is sok gasztroturista járta be a hegyet, a szervezők bíznak benne, hogy a kissé szeles, de borús idő sem veszi el a kedvét az éhes kirándulóknak. Még autóba sem kell ülni hogy körbekóstolhassátok a badacsonyi helyszíneket, persze, lesz, ahol komoly szintkülönbséget kell leküzdeni a hegyen fel-és le sétálva, de a varázslatos panoráma és a különleges ételek elfeledtetik a hevesebb szívdobogást.

Gasztrohegy

Forrás: Hivatalos sajtófotó

 

A szüret utáni első Gasztrohegy központi alapanyaga a bor, a boros ételek és a szőlő, amit nemcsak desszertbe tesznek. A töltött szőlőlevél, verjus tart, vörösboros kecske mellé helyi borokat is ajánlanak az éttermek, igazi örömmunka ez a séfeknek. Ezek a hétvégék nemcsak a vendégek, hanem a vendéglátóhelyek számára is kalandot jelentenek, új hozzávalókkal, technológiákkal és ízharmóniákkal kísérleteznek, a tapasztalataikat a későbbiekben akár az állandó étlapokon is megjelenítik majd.

A Gasztrohegy november első hétvégéjén hat fő és három kiegészítő helyszínnel vár. Gasztrohegy-menüt csak a fő helyszíneken kóstolhattok, azokban az éttermekben, ahol professzionális konyha működik. A kiegészítő helyszínek falatokkal, borsorral várnak, a Gasztrohegy-bérlet náluk nem váltható be.

Gasztrohegy

Forrás: Hivatalos sajtófotó

Gasztrohegy menü

A Hableányban szívet melengető finomságokkal készülnek. Lesz finom meleg puha focaccia isteni kecskesajttal és szőlővel, és rántott fácán kéknyelűvel és gombával.
A Laposa Birtokon rizottó – garnéla – ruccola – szőlőmagolaj és lazacfilé – rizling velouté – árpagyöngy – szőlő gél – shimeji gomba kompozíciók várnak.
A Bonvino ez alkalommal otthonos pályán mozog, az ételeiket a bor inspirálta. Lesz vaddisznónyak, vörösboros jus, feketeszeder, zöldségfelfújt kíséretében és kecskesajtos, borzselés szelet, fügeolajjal.
A Kisfaludy-ház Étteremben sült libamájpástétom került az étlapra szarvasgombás bundásbrióssal, házi szőlővariációkkal.
Szőlő, bor, ember. Mind jól érzik magukat a badacsonyi Éliás Birtokon, akik idén csatlakoztak a Gasztrohegyhez. A mesés kilátás mellett egy igazán izgalmas borsort kóstolhattok náluk, a borkorcsolya szőlős-sajtos-diós lepény lesz.

Gasztrohegy

Forrás: Hivatalos sajtófotó

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva