2019.10.22. 07:00
Tudjátok, mikor a legszebb a Badacsony? Most!
Már vége a szüretnek, végre nyugalom van, van idő az új étlapokra, a szezonális alapanyagok beszerzésére, a gasztro túrákra, nagy sétákra. A levegőben ősz-illat, a hordókban újborok vannak. Lássuk, mit tartogat az ősz!

Október végén egy pillanat alatt lesz minden ezer színű, sárga, bordó, vörös, lila, arany…

Laposa terasz, badacsony, szőlő

Fotó: Mihály Szilvia

Badacsonyban októbertől áprilisig csúcsra járatják a szőlőhegyi gasztronómiát: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb, alaposabb kóstolgatásra alkalmasabb évszakokban lehet igazán felfedezni.

A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

Október utolsó hétvégéjén indul a Gasztrohegy új évada sok-sok hallal: lesz pisztráng, lazackaviár, oroszos vonal, balatoni sushi, fogas tatár, pontyfilé, medvecukros posírozott tonhal, lesőharcsa.

Kattints ide a részletes programért!

November végén az ősz legizgalmasabb balatoni kóstolója várható 12 pincészet részvételével a Hableányban!
A Hableány, Badacsony egyik ikonikus központi épülete mindig is találkozópont volt: 2019 nyarától megújulva várja a látogatókat a Laposa Birtok központjaként, de közösségi térként is egyre több rendezvényt fogad be. Olvasd el, mit írtunk az épületről eddig!

Fotó: Szuromi Judit/Laposa Birtok

– A november már az újborok időszaka: kicsit fellélegzünk, már túl vagyunk a szüreten, és végre kóstolhatjuk munkánk első “gyümölcseit”, az izgalmas, friss újborokat borász barátokkal, a régió legjobb pincészeteivel.


November 16-án újborokat kóstolni gyűlünk össze, de ez csak egy apropó a találkozásra – tudtuk meg Budavári Dóritól. – A közös pont Badacsony, a minőség, a terroir tisztelete, az alkotás öröme és a közös ünneplés. Így a résztvevő borászok nem csak egy újbort hoznak, hanem 2 izgalmas, régebbi tételt is.
Milyen volt és lesz az évjárat? Mennyire volt küzdelmes a szüret? Miben segítenek egymásnak a régió borászai? Ezekre a kérdésekre biztosan választ kapunk majd kóstolás közben.

Kattints a részletekért!

– Gyere el Badacsonyba, és felejtsd el a külvilágot egy pár órára, kapcsolj offline üzemmódba, legyél jelen! Felejtsd el a telefonodat és a virtuális világot, és engedd magad belefeledkezni abba, ami van: őszi erdő, roppanó avar illata, elcsendesedő tó és a kopaszodó, de színes hegyek látványa, friss levegő, Badacsony régió borai, új emberek, vulkanizmus, elcsendesedés, meglepetés móka, itt és most.

Kattints, és jelentkezz az offline túrára!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva