Bor7 Badacsonyban / Zajnal
Helyszín Badacsonytomaj, park utca
Időpont
Kortárs népzene, népi és urbánus hatásokkal. Az ország legtörekvőbb népzenei bandája Badacsonyban muzsikál.
Nem a népzene felől kanyarodnak a kortárs felé, és nem is viszont: úgy adódott, hogy népi és urbánus hatások mindig párhuzamosan voltak jelen az életükben, így a produkciójuk sem keresgélés, hanem lenyomat. 2015-ben indultak furulya-citera duóként, öt éve működnek – cajonnal és basszusgitárral kiegészülve – zenekarként.
2019-ben jelent meg első kislemezük, a Pusztafless, 2020-ban pedig bejutottak a Szimpla Lemming programjába, ott voltak a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, majd az Öröm a zene tehetségkutatón az év felfedezettje díjat is megkapták.
2021-ben induló előadóként részt vettek az NKA Hangfoglaló programjában, valamint a Kreatív Európa társfinanszírozásában megvalósuló, országhatárokon átívelő TREMOLO Projectben. Legújabb, Sötétkamra című kislemezüket október 14-én, az A38 hajón mutatták be – az erről az anyagról singleként megjelent Csillagánizs című daluk videoklipje pedig ott volt a Klipszemle versenyprogramjában is.
Tagok:
Kovács Gábor – erdélyi furulya, doromb, citera
Moldván Zsolt – cajon
Schneider Róbert – basszusgitár
Tamás Boldizsár – citera

 

A Badacsony Bor7 borgasztronómiai fesztivál kulturális programokkal. A badacsonyi borok saját karakterrel bírnak. Nem véletlen, hogy a Badacsony borát az „Istenek Nektárjának” nevezik. Badacsony messze földön híres boraival várják a borok szerelmeseit. 17 nap alatt megismerkedhetsz a régió boros hagyományaival, sőt szabadtéri koncertek, művészeti programok és kulináris örömök is várnak rád. Az estét színpadi fellépők és előadók teszik színesebbé, akik különféle stílusban koncerteznek annak érdekében, hogy mindenki számára megfelelő szórakozási lehetőséget biztosítsanak. A Bor7 a badacsonyi bor és termelőinek ünnepe, kulturális és szakmai műsorokkal, előadásokkal, folklór és könnyűzenei programokkal, kézműves bemutatókkal várnak.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva