Bortúra a badacsonyi borvidéken
Helyszín Badacsonytördemic, Hősök útja 12
Időpont
Telefonszám
E-mail cím zarandokkaland@gmail.com
Könnyed badacsonyi gyalogtúra után, minőségi borokat kóstolhatunk a Málik Pince varázslatos hangulatú kóstolóteraszán.

A természetben együtt töltött túranapot a szívélyes vendéglátás koronázza meg a Badacsony szívében található Málik Pincében.

Találkozó:
Május 11-én, szombat reggel 09:30-kor találkozunk a badacsonytördemici Polgármesteri Hivatal parkolójában, Hősök útja és Iskola utca kereszteződése (behajtás az Iskola utca felől)
Budapestről 2 óra 30 perc utazási idővel érdemes számolni. Megközelítés: Budapest – M7 –Balatonalmádi – Balatonfüred – Révfülöp – Badacsonytördemic

Túraútvonal:
Szombat: Badacsony hegy körtúra (Rodostói turistaház – Bujdosók lépcsője – Tördemici kilátó – Ranolder kereszt – Rózsa kő – Kisfaludy kilátó – Kőkapu

Vasárnap: Csobánc körtúra
A túra során opcionálisan lehetőség nyílik kóstolni a von Beőthy Pincénél és Villa Tolnay Borházban is.

Borkóstoló a Málik Pincében
6 tételes kóstoló: Bakator 2016, Budai zöld 2016, Kéknyelű 2016, Szürkebarát 2015, Olaszrizling 2015, Zeusz 2016
Természethű borokat készít Málik Zoltán a Badacsony-hegy déli oldalán. A borász meggyőződése, hogy a borvidék hírnevének visszaszerzése a hagyományos szőlőfajtákból készült komoly, fahordós, száraz fehérborokkal lehetséges.
Olyan hagyományos és régi fajtákkal is dolgozik, mint a Bakator és a Zeusz, amelyeket igyekszik szárazra kierjeszteni. Természetesen a badacsonyi kötelező fajtákból is kiváló borokkal rukkol elő, mint az Olaszrizling, a Szürkebarát és a kiemelkedő 2009-es Kéknyelű. Nála azonban az igazi kuriózum a Budai zöld, melynek 2010-es évjárata annyira különleges és egyedi, hogy az igazi borrajongók számára kihagyhatatlan.


A szőlőlugas alatt a kóstoló teraszon borozgatva a lenyűgöző balatoni panorámában lehet gyönyörködni.

Túra részvételi díj (szombat reggeltől vasárnap estig):
A 2 napos túravezetés ingyenes, minden egyéb költség egyénileg fizetendő. Borkóstoló (6 tételes + további 2 hordós tétel fogyasztása a vacsora közben) 5.000 Ft, a szombat esti vacsora 3.000 Ft és szállás díj 7.000 Ft (amely tartalmazza a vasárnapi reggelit is)
Összesen: 15.000 Ft

Ruházat, felszerelés:
Kényelmes túraöltözet, több rétegben, esőkabát vagy esőponcsó, túra bakancs vagy beszálló cipő, kemény talpú rövid szárú túra cipő, túra zokni (+ tartalék mindkét napra), kamásli, 10-20 literes hátizsák, túrabot (saját igény szerint), nedves törlőkendők kicsi kiszerelésben, sapka, napszemüveg, naptej.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva