A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.
Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni 8 fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző fogást – közben pedig szinte észrevétlenül feljuthatunk a csúcsra.
Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet az előételtől a desszertig!
Már túl a szüreten, borok forrnak a pincében, de a szőlőből nem csak bor készül. Murci, must, szőlőlevél, szőlőmagolaj, verjus, mustbalzsam és a badacsonyi szüret ihlette fogások a tányérokon, amikért érdemes bejárni a hegyet.
Éttermek, borászatok:
Bonvino Borbár
Borbarátok Vendéglő
Istvándy Borműhely
Tilia Borvendéglő
Pláne Badacsony borterasz
St. Orbán Étterem
Laposa Birtok
Kisfaludy-ház
Szállások:
Badacsonytomaj: Borbarátok, Hotel Bonvino, Villa Sandahl, Óbester
Szigliget: Villa Kabala
Badacsonyörs: Vánkos
Utazás:
Gasztrobusz: Badacsony Turizmusirodától minden fél órában