Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.
Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni 8 fogást, hanem akár 10 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző fogást – közben pedig szinte észrevétlenül feljuthatunk a csúcsra.
Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig!
GASZTROHEGY/4. Nagyvadak a hegyről
Badacsonyban nemcsak szőlőket találunk, erdőiből télen előjönnek az ott élő vadak is. Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell.
Éttermek, borászatok:
Bonvino Borbár
Borbarátok Vendéglő
Istvándy Borműhely
Tilia Borvendéglő
Pláne Badacsony borterasz
St. Orbán Étterem
Laposa Birtok
Kisfaludy-ház
Tölgyes Kúria
Óbester
Szállások:
Badacsonytomaj: Borbarátok, Hotel Bonvino, Villa Sandahl, Óbester, Hotel Neptun
Szigliget: Villa Kabala
Badacsonyörs: Vánkos, Csendes Dűlő Szőlőbirtok Vendégház
Utazás:
Gasztrobusz: Badacsony Turizmusirodától minden fél órában