III. Badacsony Újbor Kóstoló
Helyszín Badacsonytomaj, park utca 26
Időpont
Idén újra összegyűlnek a borászok a borvidék központjában, Badacsonyban, a Hableány épületében egy évjárat mustrára és találkozóra.

A Hableány funkciója eredetileg is közösségi tér és találkozó pont volt, szüreti báloknak, kóstolóknak adott helyet: szeretnék, ha ez felújítása után is folytatódna, így hagyományteremtő szándékkal 2022-ben újra megrendezik az újborok kóstolóját.

 

Találkozzunk! Nincs is jobb alkalom erre, mint a november, az újborok időszaka: kicsit fellélegzünk, már túl vagyunk a szüreten, és végre kóstolhatjuk munkánk első „gyümölcseit”, az izgalmas, friss újborokat. November 19-én ezért gyűlünk össze, de ez csak egy apropó a találkozásra. A közös pont Badacsony, a minőség, a terroir tisztelete, az alkotás öröme és a közös ünneplés. Így a résztvevő borászok nem csak egy újbort hoznak, hanem 2 izgalmas, régebbi tételt is.
Milyen volt és lesz az évjárat?
Mennyire volt küzdelmes a szüret?
Miben segítenek egymásnak a régió borászai?
Ezekre a kérdésekre biztosan választ kapunk majd kóstolás közben.
• Több mint 10 borvidéki borászat
• Több mint 30 kóstolható bor
• Egy egyedülálló helyszín és egy egyedülálló sétálókóstoló az őszi Badacsonyban.

A résztvevő borászatok:
‣ Istvándy Birtok és Borműhely
‣ Szászi Birtok
‣ Málik Pince
‣ Sike Balázs Pincéje
‣ Éliás Birtok
‣ Laposa Pincészet
‣ Borbély Családi Pince
‣ Fata Pince
‣ Villa Pátzay
‣ Szeremley Borház
‣ VáliBor – Váli Péter Borászata
‣ Gilvesy Pincészet
A résztvevők listája folyamatosan bővül!
Ez alkalommal mesterkurzussal és szakmai kiállítókkal is készülünk.

16:00 Mesterkuzus – Kéknyelű Kerekasztal beszélgetés és kóstoló
Békássy Gáborral, Laposa Józseffel és Istvándy Gergellyel.
A részvétel korlátozott, maximum 25 fő tud részt venni a mesterkurzuson.

 

Badacsonyba tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva