Légy ott a kertben / Rendez-vous aux jardins
Helyszín Badacsonytomaj, Kápolnavölgyi út 25
Időpont
Az Európa szerte meghirdetett program francia kezdeményezésű rendezvénysorozat, Magyarországon egyelőre kevésbé ismert, de a Folly évek óta csatlakozik a rendezvényhez, amelynek az idei évben aktuális témája "A szaktudás átadása".

A Folly is csatlakozott a június 4-6. között megrendezésre kerülő „Légy ott a kertben” / „Rendez-vous aux jardins” francia kezdeményezéshez, ezért 2021. június 4-én pénteken 12:00 és 16:00 órakor ingyenes, másfél óra időtartamú, a Folly arborétum ikonikus növényeit bemutató vezetett arborétumi túrára várja az érdeklődőket.
A Folly többek között azért is csatlakozott a programhoz, hogy kedvet csináljon az egyelőre kevésbé ismert magánkerteknek a bemutatkozáshoz és a nyitáshoz, emellett Európa szerte szeretné felhívni a figyelmet a magyarországi kertekre, azok szépségére és egyre magasabb színvonalára.

Az ingyenes arborétumi sétára a belépőjegy megváltása után lehet jelentkezni a helyszínen.

Az Európa szerte meghirdetett program francia kezdeményezésű rendezvénysorozat, amelynek keretén belül országszerte olyan magán kertek is megnyílnak, amelyek egyébként nem látogathatóak, célja a kertkultúra népszerűsítése a nyitáson és az extra programokon keresztül. Magyarországon egyelőre kevésbé ismert programsorozat, de a Folly évek óta csatlakozik a rendezvényhez, amelynek az idei évben aktuális témája „A szaktudás átadása”.

Az esemény lehetőséget ad arra, hogy a kertészek, botanikusok, kertépítészek a parkokról, kertekről való ismereteiket közérthető formában átadhassák az érdeklődő közönségnek. A Folly számára köztudottan fontos az ismeretek átadása, a tudásmegosztás, többek között ezért csatlakozott be a programba a két ingyenes arborétumi túrával.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva