Soulwave koncert
Helyszín Badacsonytomaj, park utca
Időpont
Szombaton este fergeteges koncertre várja a badacsonyi szüret vendégeit a Soulwave zenekar.

A badacsonyi szüret egyik sztárvendége a Soulwawe zenekar szombat este varázsol fergeteges hangulatot a Rendezvénysátorba.

Biztosan elhangzik az idei nyár kedvence, a Hazakísérlek című számuk is:

A Soulwave-et 2007-ben alapította Fodor Máté énekes-dalszerző és Huszár Ádám gitáros. A zenekar dalait lélekemelő monumentalitás jellemzi; nagyívű refrének, metaforikus dalszövegek, mindezt a modern akusztikus popzene köntösébe bújtatva. Egy angol nyelvű nagylemezt, egy EP-t, és egy nagyikserű külföldi turnét követően 2015-ben jelent meg a Soulwave első magyar nyelvű dala, a „Szélcsend”. A valódi áttörést azonban a 2016-ban megjelent „Mindent Elhittem” című szerzemény hozta meg a zenekarnak, ami a magyar slágerlisták élén landolt.

Ezt követően jelent meg a zenekar eddigi legnagyobb slágere, a „Kalandor”, amely egyszerre vezette a Class FM és a Petőfi Rádió lejátszási listáit, továbbá bejutott a Dal 2017, Eurovíziós dalválasztó műsor végső döntőjébe is. A Halott Pénz, a Wellhello és a Cloud9+ is választotta már többször előzenekarának a csapatot. 2017 júniusában jelent meg „Hálószoba” című daluk, melyhez egy, az igazi Soulwave-bulik hangulatát idéző videoklip is készült. Következő nagy dobásuk a „Nehezen Múlik” című szám volt, melyet 2017 októberében a Petőfi Rádióban hallhattunk debütálni.

Legfrissebb szerzeményük a „Hazakísérlek”, mely 2018 áprilisában jelent meg és első helyen szerepelt a Petőfi Rádió slágerlistáján. A 2017-es Petőfi Zenei Díjátadón az Év Felfedezettjének választották őket; a Comet-gálán a „Kalandor” című daluk „A legjobb dal” kategóriában volt nevezve. 2018-ban megkapták az Év Felfedezettjénel járó Fonogram díjat is. Szintén a zenekar népszerűségét mutatja, hogy idén nyáron számos nagy fesztiválon is fellépnek, többek között a VOLT és a Campus Fesztiválon, valamint a Szegedi Ifjúsági Napokon.

2017 augusztusában részt vettek a Vodafone You és a Projekt Music közös projektjében, ahol a zeneipar iránt komoly(abb)an érdeklődőknek workshopokon keresztül mutatják be a magyar zeneipar működését. 2018 tavaszán pedig a Nagy-Szín-Pad Tehetségmutató versenyen a legjobb 8 közé jutottak.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva