Színek az égből | Badacsony
Helyszín Badacsonytomaj, park utca 26
Időpont
Színek az égből: Vollein Ferenc festőművész 57. kiállítása
Színek az égből: Vollein Ferencnek, a Badacsonyörsön élő és alkotó, hazai és nemzetközi szinten is elismert ifjú, 24 éves festőművész 57. összefoglaló tárlata megtekinthető április 1. és május 31. között a Hableányban.
A kiállítás hivatalos megnyitója április 15. 16:00!
A kiállítást megnyitja dr. Navracsics Tibor, beszédet mond Szemes Péter esztéta, irodalomtörténész, mentor, valamint Laposa Bence, Vollein Ferenc és Költő Magdolna.
A megnyitó során zenei játékával közreműködik Gryllus Vilmos, Kossuth-díjas magyar zenész, előadóművész, zeneszerző
A kiállítás egyúttal megemlékezés és tisztelgés a legnagyobb balatoni festőművész, Egry József emléke és életműve előtt, különös tekintettel születésének 140. évfordulójára. A megemlékezés során 2 db Egry festmény is megtekinthető a megnyitó időtartama alatt, a ResoArt Alapítvány jóvoltából.
Az esemény egyúttal reprezentálja a klasszikus és a kortárs balatoni képzőművészet összefüggéseit, hiszen Vollein Ferenc a művészetében- a szakírók egybehangzó véleménye alapján- Egry József, Udvardy Erzsébet és a kortárs Somogyi Győző festőművészek legjobb festészeti hagyományait és törekvéseit jeleníti meg és fejezi ki.
Az ifjú művészt a szakírók a naiv képzőművészeti irányzat kiemelkedő hazai és nemzetközi reprezentánsaként határozzák meg. A magyar és az európai naiv képzőművészeti irányzat stílusjegyeit ötvözi az itáliai reneszánsz hagyományaival, a sajátosan önálló színelmélete alapján kialakított színvilágával. A tárlat kb. 40 alkotása szemelvényeket mutat be a szakralitás, a balatoni táj és a hozzá fűződő legendák, mondák illusztrációiból, a magyar történelem sorsfordító alakjainak a megjelenítéséből, valamint a toszkán és a dél-itáliai táj élményeiből. A hazai képzőművészet történetében Vollein Ferencnek van a legteljesebb sorozata (36 db.) a Balatonhoz fűződő legendák és mondák képi feldolgozásaiból.
Badacsonyba tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!
:
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva