Tanúhegyek nyomában 2018
Helyszín Badacsonytomaj, Kert utca
Időpont
A Tanúhegyek nyomában a Szent Jakab Zarándok Egyesület által szervezett teljesítménytúra és terepfutó verseny, amelynek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik legszebb része ad otthont.

A választható távok kínálatát úgy állították össze, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet.
A bejárt útvonal hosszától függően 6, 3, 2, illetve 1 tanúhegyet lehet meghódítani, amelyekről káprázatos kiátás nyílik a Balatonra és a Balaton-felvidékre.


A rajt és a cél egyaránt Badacsonytomajban, a Tatay Sándor Általános Iskolában lesz.

Távok:
Terepfutás: 40 km
Teljesítménytúra:;40 km, 20 km (A, B) 15 km, 10 km

A terepfutásra a létszámkorlát erejéig csak előzetesen lehet nevezni. A terepfutók 7:00-kor indulnak és próbáljuk úgy csinálni, hogy a futók mindenhol elmenjenek addigra, amikor az első gyalogosok elindulnak. (A Szent György-hegyi turistaháztól induló 20B indulói fognak talán találkozni a futó mezőny végével.)

A frissítőpontokon könnyen emészthető összetett szénhidrátokban gazdag édes és sós étkeket szolgálunk fel, amihez egyszerű cukrokban szegény, de elektrolitokban annál gazdagabb izotóniás italt kínálunk. Akinek kevésbé fontos a teljesítmény, és inkább elidőzne a pontokon, az akár fröccsöt is ihat és igen, ha jól esik zsíros, lekváros kenyeret is fogyaszthat és házi süteményt is majszolhat-tudtuk meg a szervezőktől.
Kötelező felszerelés: személyi igazolvány, saját pohár, kulacs, telefon
Időmérés: a Mylaps csipes rendszerével , ha minden igaz, élő követéssel, élő eredménylistával, ami évek múlva is visszanézhető
Díjazás: minden befutó egyedi öntött érmet fog kapni, valamint egyéniben és kategóriákban az első három nő és férfi külön díjazásban részesül.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva