veol.hu | 2020.12.28. 21:00
Szenteste gyulladt ki a badacsonytördemici panzió
Szenteste nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók Badacsonytördemicre, egy panzióhoz.

Karácsony két napja nyugalomban telt a Veszprém megyei tűzoltóságokon. Huszonötödike két tévesnek bizonyuló tűzjelzést hozott, huszonhatodikán is csak egyetlen tűzjelző jelzett be, az sem igényelt vonulást. Szenteste nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók Badacsonytördemicre, egy panzióhoz.

Csütörtökön, az éjjeli órákban Badacsonytördemicen kapott lángra egy százötven négyzetméter alapterületű, panzióként üzemelő épület tetőszerkezete. A lángok átterjedtek a panzió melletti étterem száz négyzetméteres tetejére is. Badacsonytomajról, Ajkáról és Keszthelyről érkeztek ki a hivatásos tűzoltók az esethez, valamint a helyszínre vonult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az egységek együttes erővel, több oldalról végezték az oltást és négy vízsugárral megfékezték a lángokat.

Az épületben életvitelszerűen egy ember élt, időben elhagyta az épületet, nem sérült meg. Lakrésze lakhatatlanná vált, ezért szomszédoknál szállásolták el. Az oltás idejére az elektromos szolgáltató teljes áramtalanítást végzett, a nagyfeszültségű hálózatról is lekapcsolta az égő panzió környéki oszlopokat, ami ezerötszáz fogyasztót érintett mintegy másfél órán keresztül. A szolgáltatást az oltási utómunkálatok közben helyreállították a villamosművek szakemberei – írja a veol.hu.

 

Fotó: KMSZ és Badacsonytomaji HTP

 

Nyitókép: KMSZ és Badacsonytomaji HTP

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva