2018.12.19. 18:00
100 fős betlehem a várudvaron
Herődes udvara idén is a nagyvázsonyi várba költözik egy napra. Érdemes megnézni a különleges, 100 fős betlehemet.

Aki a Balaton környékén tölti a karácsonyi időszakot, annak feltétlenül érdemes ellátogatnia december 23-án öt órára a Kinizsi Várba, Nagyvázsonyba, hiszen az óvodásoktól az egészen idős korosztályig mintegy 100 fő és a helyi jószágok készülnek a száz fős nagyvázsonyi betlehemre a településen.

A 25 perces zenés előadásban óvodások, iskolások, nyugdíjasok, táncosok, dalosok és élő jószágok elevenítik mag a Szent Család történetét, amelyhez a Kinizsi Vár szolgáltat misztikus történelmi környezetet.

Az előadás során öt zenés előképet elevenítenek meg a szereplők. A tavalyi évben újdonságként, egységesen, színes palástokban léptek fel a szereplők. Az élőképek között szerepelt Heródes udvara, a pásztorok tanyája, a fogadós háza, a Napkeleti bölcsek érkezése és a betlehemi istállóban a pásztorok imádása.

A száz résztvevővel előadott betlehem ötlete a 2016-ban alakult dalárdához köthető, amelynek karácsonyi fellépési lehetőséget kerestek. Így merült fel, a magyarpolányi Passió sikerét látva, hogy mi lenne, ha az egész falut bevonva megrendeznék Krisztus születéstörténetét. Fábry Szabolcs egyeztetett a helyi intézmények és csoportok vezetőivel, és az ötlet pozitív fogadtatásra talált. Ezek után a polgármester, aki egyébként hitoktató is, összeállított egy forgatókönyvet, amely alapján az előadás tavaly 6-700 ember előtt debütált.

A műsort humoros elemek, valamint a Petőfi Színház hang- és fénytechnikája teszi még élvezetesebbé.

A programot követően sült gesztenye, forralt bor, forró tea, melegedő és zenés együttlét lehetősége várja az érdeklődőket.

Nyitókép: Pesthy Márton, veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva