A térségi desztinációmenedzsment feladatokat ellátó VisitBalaton365 a magyar tenger négyévszakos lehetőségeit népszerűsítve sajtóreggelin mutatta be az „1000 indok az őszi Balaton mellett” nevű kampányát, melyhez a szolgáltatók is csatlakozhatnak.
A Balaton ugyanis sem ősszel, sem télen nem zár be, sőt!
A Balaton minden évszakban kiváló úti cél lehet
– A Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve 2019 óta dolgozunk a Balaton négyévszakos kínálatának megteremtésén. BalatonBike365 márkanéven az elmúlt években egy olyan térségi szintű látogatómenedzsment rendszert hoztunk létre, melynek eredményeként egyre többen keresik fel a Balatont ősszel és tavasszal is.
Az idei évtől munkánkat kiterjesztve már nemcsak a biciklis lehetőségeket, hanem a balatoni turisztikai kínálat teljes spektrumát támogatjuk kommunikációval, a szolgáltatókat pedig szakmai támogatással
– mondta Princzinger Péter, a VisitBalaton365 ügyvezetője a magyar tenger vendégvonzó képességéről szóló panelbeszélgetésen. Az ügyvezető hozzátette, hogy ebből a célból indították el első őszi, kifejezetten a belföldi nagyközönséget megcélzó forgalomélénkítő kampányukat is.
Gyógyfürdők és aktivitások a Balaton körül
Tévhit, hogy a Balaton a nyár végével bezár.
Csendes Olivér, a Visit Hungary vezérigazgatója kifejtette, a Balatonnál is lezárult egy hosszabb fejlesztési időszak, a jövőben pedig még nagyobb fókuszt kap a megújult kínálat.
– A Visit Hungary célul tűzte ki, hogy a magyar turizmus egyik legvonzóbb desztinációja,
az országimázs szempontból is meghatározó Balaton markánsan jelenjen meg kül- és belföldön egyaránt.
Ezt segítik majd a márka őszi kampányaktivitásai, amelyben a gyógyfürdők, valamint a tó körüli szabadidős tevékenység is kiemelt szerepet kap. Hiszen a magyar tenger minden évszakban érdemes a felfedezésre, újrafelfedezésre – emelte ki a vezérigazgató. Továbbá tájékoztatott arról, hogy a Visit Hungary a VisitBalaton355-tel közösen ösztönzi a balatoni hálózatosodást és az ökoszisztéma-szintű összefogást is, hogy erős és egységes élményalapú termékcsomagok jöjjenek létre a Balatonnál.
Egész éven át nyitva tartó szolgáltatók a Balatonnál
Az őszi kampánynak a weboldalon keresztül maguk a szolgáltatók is aktív részesei. A beszélgetés során Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa kiemelte, hogy aki még nem látta az ősz színeit, a naplemente hangulatát, az nem is tudja, milyen sokszínű a Balaton egész évben. Úgy fogalmazott:
„Vegyél egy mély lélegzetet, élvezd az illatokat, a színeket és az itteni ízeket ételben és italban is. És rájössz, hogy nem kell messzire utazni a csodához. Mi egész évben várunk ezzel az érzéssel”
‒ igazolta vissza az egész éves kínálatot az elismert gasztronómiai szolgáltató.
Karádi Szabolcs, a Segreto Cukrászüzem tulajdonosa a balatoni szezonális ízekre is felhívta a figyelmet a panelbeszélgetésen: – Nekünk az ősz az új ízeket, színeket, formákat jelenti.
A balatoni szőlő, alma, gesztenye, mandula és bor változatos formákban jelenik meg a tányérokon, poharakban. Arra bíztatunk mindenkit, kóstoljon bele az őszi Balaton kínálatába
‒ mondta.
A Balaton természeti értékei
A panelbeszélgetésen a színes programkínálat is szóba került, melyet Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapítója is visszaigazolt.
– Amikor kezdenek eltűnni a dolgozó családok, az iskolás gyerekek, akkor jön el az én második szezonom. Akár egy vízparti teraszon, akár a suli után nagyokat bringázva. A Balaton ősszel is a miénk, sőt – emelte ki.
Szabó Lajos, a BalatonBike365 déli területének vezetője, ökoturisztikai szakember ugyanakkor arra is kitért, hogy az őszi erdő felfedezésekor a látogatók törekedjenek a természeti értékek megóvására. A beszélgetés szereplői egyetértettek, hogy a balatoni összefogás és közös kommunikáció során a fenntarthatósági törekvésekre is nagy hangsúlyt kell fektetni.
– A cél nemcsak a vendégforgalom növekedése, hanem
egy olyan csendes vagy lassú turizmus megteremtése is, amely óvja a térség állat- és növényvilágát, valamint tiszteletben tartja a többi vendég, a természetjárók, a helybeliek és a jövő generációk érdekeit is
– zárta a beszélgetést az ökoturisztikai szakember.
Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu