borsonline.hu | 2021.04.24. 16:00
12 órát dolgozik a Covid-osztályon a balatoni ultrafutó
Ultrafutó bajnok lett a Balatonnál Horn Zsanett, aki civilben az esztergomi kórház Covid-osztályán dolgozik ápolónőként.

Emberfeletti teljesítmény fűződik Horn Zsanett nevéhez. Az Esztergomi Futóművek kétgyermekes sportolója ugyanis úgy nyerte meg 8 óra 20 perces eredménnyel a 100 kilométeres ultrafutó magyar bajnokságot, hogy közben civil állásában is helyt kell állnia, ugyanis napi 12 órát dolgozik a városi kórház Covid intenzív osztályán. Sikerét látva felmerülhet a kérdés: vajon honnan van ereje minderre, és egyáltalán mikor jut ideje edzeni?

– Sokszor időszűkében vagyok, ezért általában az éjszakai műszak után vagy hajnali háromkor, munka előtt megyek el, teljesítem az olykor 50 kilométeres adagomat.

Talán most a vírushelyzet javulásával könnyebb lesz az edzéseket kiviteleznem – mondta a 43 éves édesanya, aki a Balatonalmádiban rendezett versenyen először vett részt igazolt sportolóként, vagyis egészen elképesztő, 8 óra 20 perces időeredménnyel elsőre magyar bajnok lett.

Fotó: Horn Zsanett családi

Az Ultrabalatonon is szeretne indulni

– Nagyon kikapcsol lelkileg, és meg is erősít a futás, főleg ebben a nehéz időszakban. Hosszú évek kemény munkája, mire valaki eljut oda, hogy ekkora távokat teljesítsen, én nyolc éve futottam először ultratávot, és nagyon megtetszett a verseny hangulata. Ilyen hosszú futásnál rengeteg holtponton kell átesni, melyek sokszor több kilométeren át eltartanak. Számomra ez a pont 70 kilométernél szokott eljönni – elemezte a nehézségeket Zsanett, aki legközelebb az Ultrabalatonon állna rajthoz egyéniben. A 221 kilométeres távot eddig egyszer, 2018-ban sikerült teljesítenie 27 óra 33 perces idővel, amit ezúttal szeretne megdönteni.

Itt minden hasznos infót megtalálsz, ha kedvet kaptál a Balaton körüli futáshoz.

 

Fotó: Horn Zsanett családi

 

Forrás: borsonline.hu

Nyitókép: Horn Zsanett családi

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva