Mészáros Annarózsa | 2021.01.14. 10:00
12 tipp, hogyan csinálhatsz profi fotókat a gyerekekről a szabadban
Az ünnepek elmúltával se mondj le arról, hogy megörökítsd gyermeked téli pillanatait. A nagy havazások csak most jönnek, íme néhány tipp, hogyan készíts remek képeket a szabadban - akár telefonnal!

 

  1. A színes ruhák, kiegészítők mindig feldobják a képeket, és az esetleges szürke időben is jól mutat egy élénk vagy csillogó részlet.
  2. Ha szerencséd van, és a téli nap megmutatja magát, természetes fényt biztosíthatsz a ragyogó arcocskáknak.
  3. Arra viszont ügyelj, hogy ne a szikrázó hó kellős közepére állítsd a kicsit, hiszen a túl erős fény elvakítja őt, és hunyorgós vagy csukott szemű képek születnek.
  4. Kerüld a beállított képeket, inkább biztasd gyermeked a cselekvésre! Hógolyózás, hóangyal készítés, száguldás a szánkón – és a jókedv, ezzel együtt a mosolygós kép garantált.
  5. Fényképezd csemetédet szemmagasságból! Ha gyakorlottabb, netán bátrabb vagy, választhatsz extrémebb beállítást is: fotózz magasról vagy épp feküdj a földre!
  6. Ha nem szimmetrikus vagy középre helyezett kompozíciót választasz, akkor azon az oldalon hagyj nagyobb teret, amerre a képen szereplő néz.
  7. Sétáljatok egy erdőben vagy parkban, így a természetes dekoráció is adja magát.
  8. Figyelj a sötét és a világos részek találkozására! Ha a túl sötét részen fotózod kis modelledet, akkor a világos területek teljesen kiégnek, ha pedig a túl világos részen, akkor a sötét felület lesz korom fekete.
  9. Arra is ügyelj, hogy oszlop vagy fa ne „nőjön” ki a gyermekedből!

  10. Ha nem teljes alakos képet szeretnél, vagy amin az egész fejecske szerepel, akkor nem mindegy, hogy miként komponálsz! Soha ne vágj ízületnél (boka, térd, csípő, ujjvégek, csukló, könyök, fülek), hogy képeid esztétikusak maradjanak!
  11. A zoom-olás helyett inkább te menj közelebb, így jobb felbontású és élesebb képeket kapsz.

  12. …és ami a legfontosabb: ne erőszakold rá a fotózást vagy azt, hogy mosolyogjon. Hagyd, hogy élvezze a levegőt, a játékot, és ha nem kötelező feladatként éli meg a fényképezkedést, akkor észre sem fogja venni, hogy kattintottál párat!

Jó fényeket!

Fotók: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva