Szaniszló Hajnalka | 2020.03.06. 06:00
2020 első tavaszi programajánlója a likeBalaton.hu-n
Végérvényesen itt a tavasz, ideje gyakrabban felfedezni a Balaton gyönyörű tájait: városnéző séták, kirándulások, patak-túrák is várnak a tó körül. Persze ha koncertet, színházi előadást vagy gyerekeknek szóló foglalkozást keresel, programajánlónkban azt is megtalálod.

13. Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaraton

2020-ban is több mint 2500 ember fut a Balaton körül. A résztvevők választhatják a kétnapos FélBalatont, futhatnak maratont vagy félmaratont is, illetve kipróbálhatják magukat a napi távok bármelyikén.

V. Tihanyi Kolbászgyúró Mulatság és Gasztro Fesztivál

Kolbász, sör, bor, pálinka, zene, utcabál, családias és baráti hangulat, valamint a legjobb kolbászgyúró csapatok. Mi kell még egy fantasztikus mulatsághoz? A nagyobb rendezvényterület több csapat fogadására alkalmas, hogy az időjárás se tudjon kifogni senkin, a téren helyet kap egy óriás 600m2-es sátor is. Körülötte elhelyezkednek: kolbász és pecsenyés stand, italos stand, házi rétes, szárazkolbász árusító, levendulás ajándéktárgyak, óriás palacsinta, vattacukor, kézműves termékek, gyerekeknek játszóház és még mi minden!

Fotó: Pixabay

Hair – bérletszünet / Pannon Várszínház

Tréfák, bulik, szerelem és barátság kísérik hőseink útját a megdöbbentő végkifejletig, miközben emblematikussá nemesült, világhírű dalok szólalnak meg, élőzenei kísérettel. A világhírű musical Likó Marcell és Marton Lívia új dalszöveg-fordításaival, Vándorfi László magyar szövegkönyv változatával kerül bemutatásra.

 

 

Nőnapi Jótékonysági Futás Veszprémben

Az 5 km táv nevezési díjának 50 %-át a Ficánka Tagóvoda támogatására ajánlják fel. Nőnap alkalmából az előnevezett hölgyeket meglepetéssel várják a célban. Teljesíthető: futva, sétálva, két keréken, babakocsival, négylábúval, egyszóval a lényeg, hogy mozogjunk egy jót!

Fotó: Pexels

VillaSéta Balatonfüreden

A leghíresebb füredi villákat, egykori, illetve mai lakóikat ismerhetjük meg a tematikus városnéző séta során. A teljesség igénye nélkül: Vaszary villa, Jókai villa, Huray villák, Blaha villa, Dőry villa, Rózsi lak. Több ikonikus épületet belülről is felfedezünk, és a séta során bepillantást nyerhetünk a mai lakók életébe.

Fotó: Pesthy Márton / Veszprém Megyei Napló

Magyar Kortárs Top 10 – Kiállításmegnyitó a Vaszary Galériában

A tárlat szenzációja, hogy a válogatásba több éven át készített toplista alapján kerültek be a kiállító művészek. Szubjektív, mint minden toplista, de a frissességéhez nem férhet kétség. A válogatóknak semmiféle szakmai „elvárásnak” nem kellett megfelelnie, döntésüket csak a választható alkotóművészek magas száma nehezítette.

Sümegi tűzköves geotúra

A túra szenzációszámba menő földtani látványosságokat vesz sorba, melyek évtizedeken át egyetemi terepgyakorlatok és nemzetközi geológiai konferenciák helyszínei voltak. Földtani szempontból körüljárják a Sümegi várat, majd a „szigethegy” tetejéről lehet gyönyörködni a páratlan panorámában, ahonnan tiszta idő esetén az Alpok vonulatai is szemügyre vehetők.

Fotó: Pixabay

Téltemető-Tavaszköszöntő Mulatság

A Megfőzzük Almádit Egyesület március 7-én Balatonalmádi Budatava strandján köszöntik a tavaszt a legfinomabb falatokkal.

Fotó: Pixabay

Bálint Ágnes zenés bábjátékára várják a kicsiket és nagyokat Tapolcán: Mazsola és Tádé

Az Ametist Bábszínház Mazsola és Tádé előadásának bábjait Bródy Vera tervezte, a mesét színpadra írta és rendezte: Szívós Károly Blattner-díjas művész.

 

 

Castrum Virtuale – Időutazás a fenékpusztai római erődben – Fenékpuszta

A kiállítás a Fenékpusztán 2006 óta folyó új kutatásokból kiindulva a késő ókori erőd és épületei 3D-es rekonstrukciójára vállalkozik, és egy jövőbeli régészeti park vízióját vázolja fel. A kiállítás keretében az új kutatások eredményeinek és leleteinek bemutatásán túl egy lehetséges jövőképre és hasznosításra is javaslatot tesznek.

 

Egynapos családi vízitúra a Hévíz-patakon

Alacsony hidak alatt bujkálunk, vízi alagútban evezünk, bedőlt fákon és vízinövény kupacokon küzdjük át magunkat és a hajónkat. Tesszük mindezt a téli mínuszokban, egy meleg vizű, egy méter mély, lassú sodrású patak tetején. A túra végén pedig jöhet a finom forró tea és forralt bor.

 

Nyitókép: Pixabay
Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szaniszló Hajnalka, Szücs Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva