Keszey Ágnes / zaol.hu | 2020.04.20. 08:00
250 ezer csukát telepítenek a Balatonba
250 ezer csukát telepít a tóba ezekben a napokban a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft. Ez a mennyiség az egész éves kötelezettség. Ezzel zárul a tavaszi haltelepítési időszak.

Csütörtökön kezdődött meg a Buzsákon előnevelt csuka telepítése. A Balatonba 250 ezer példányt telepítenek a napokban, ez a teljes éves kötelezettség, ezenfelül a Kis-Balatonba is jut 50 ezer példány – utóbbit már teljes egészében teljesítették. A Balatonnál ezen a héten Tihanytól Balatonalmádiig több ponton 54 ezer halat helyeztek ki, Keszthelyen csónakból 60 ezer darab hal került a tóba. A korábbi években a telepítésben részt vettek a horgászok is, idén azonban a járványügyi helyzet miatt ők nem, hanem a halőrök engedték a vízbe a halakat.

– Hétfőn folytatjuk a munkát, akkor a Balaton Keszthelytől Tihanyig terjedő részébe szeretnénk juttatni, valamint a déli parti befolyókra, a Zala-folyóra, a Nyugati- és Keleti-övcsatornára és a Hévízi-csatornába – mondta a zaol.hu újsáígrójának Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft. horgászati ágazatvezetője.

A csukatelepítést megelőzően balin, valamint több alkalommal pontytelepítés is volt – utóbbiból több mint hatvan tonna került a tóba a horgászok kedvére. Ebből 300 tonna az éves kötelezettség, ennek a fajnak a fő telepítési időszaka az ősz. A tavaszi haltelepítési időszak a csukával zárul, kora nyáron pedig előnevelt ponty kerül a vízbe, Keszthely környékén is.

Olvass tovább a balatoni horgászattal kapcsolatban itt!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva