2019.04.18. 11:00
3 húsvéti finomság, amit magaddal vihetsz a nyaralóba is
Akinek nyaralója van a Balatonnál, egészen biztosan ott tölti a húsvétot is. Olyan recepteket ajánlunk, melyeket még otthon elkészíthetünk, és jól bírják a szállítást is. Így lesz igazán pihenés az ünnep.

Tojáskrém, ahogy anyukám csinálta

HOZZÁVALÓK:
4 db tojás, 3 ek mustár, 2 evőkanál vaj, 1 csokor snidling, só, bors, egyéb fűszerek ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat 10-12 perc alatt keményre főzzük, négybe vágjuk, majd a sárgájukat villával összetörjük, elkeverjük a mustárral, a vajjal és a sóval.
A fehérjét belereszeljük – vagy nagyon apróra vágva beletesszük – a masszába, megszórjuk az apróra vágott snidlinggel, és jól elkeverjük.
Mindenki kedvére szórhat bele mindenféle zöldfűszert, egy kis borsot, némi pirospaprikát. A keveréket pár percig pihentetjük, majd vastagon megkenjük vele a kenyerünket.

Húsvéti túrós kuglóf

HOZZÁVALÓK:
25 dkg túró, 25 dkg Rama vajas íz margarin, 1 csipet só, 16 dkg kristálycukor, 2 db tojás, 12 g sütőpor, 25 dkg liszt, porcukor

ELKÉSZÍTÉS:
A túrót egy tálba öntjük, hozzáadjuk a megolvasztott margarint, a sót, a cukrot, a tojást és a sütőporral elkevert lisztet és alaposan összekeverjük. Egy kuglóf formát margarinnal kikenünk, beleöntjük a masszát. A kuglófot 170 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük. Ha megsült kifordítjuk a formából és porcukorral meghintjük.

 

Almás tormamártás a sonkához

HOZZÁVALÓK:
1 db tormagyökér, 1 fej hagyma (vagy salottahagyma), 1 db alma (savanykás), 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 1 dl húslevesalaplé, 2 dl fehérbor, 2 dl habtejszín, só, bors

ELKÉSZÍTÉS:
A tormagyökeret lekapargatjuk, és lereszelünk belőle annyit, hogy 2 púpozott evőkanálnyi mennyiséget kapjunk. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a meghámozott almát a magház eltávolítása után vékonyan felszeleteljük, majd kockákra vagy szálasra vágjuk.
A vajat lábosban megolvasztjuk. Rádobjuk a hagymát az almával együtt, és üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel, folyamatos keverés mellett felöntjük az alaplével, a borral és a tejszínnel, majd sűrűbbre főzzük. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és beleforgatjuk a reszelt tormát.

 

További fantasztikus húsvéti recepteket találsz a Mindmegette.hu oldalon.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva